RSS
Четвер, 18 квітня 2024, 22:57
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Сидит девушка в кафе на Михайловской и пьет ароматное кофе. Вдруг подходит к ней депутат и говорит: «Девушка, можно я за...
«КОМФОРТНІ» УМОВИ ДЛЯ МАЛОГО БІЗНЕСУ «ДНР» 03.10.2017 - 09:42
Початок бойових дій на Донбасі негативно позначився на подальшому розвитку великого бізнесу, який поступово здебільшого передислокувався з окупованих територій. Але ж малі підприємства залишилися, і, навіть, як анонсують місцеві ЗМІ, їхня кількість почала зростати. 
Навесні 2015-го податкова служба “ДНР” звітувала про те, що завдяки м’якому податковому навантаженню на малий бізнес за період з вересня 2014-го по березень 2015-го зареєструвалося чимало нових підприємств. Йшлося про те, що підприємцям створили сприятливі умови для розвитку, залишивши лише місцевий податок – 2% з обігу товару і 20% податку з прибутку, а внесок на єдине соціальне страхування (ЄСВ) зменшили на 1%. Щодо ПДВ, то його й зовсім скасували в  період “Тимчасового порядку про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на території ДНР”, затверджений Постановою “Президії Ради міністрів ДНР” № 6-7 від 18.04.2015 року.
Проте самі підприємці не вважали, що для них створено комфортні умови для розвитку. І передусім тому, що на тлі зниження купівельної спроможності вони втратили ринки закупівель українських товарів, до яких звикли донецькі покупці.
Закон “ДНР” “Про податкову систему” був прийнятий Постановою “Народної Ради” 25.12.2015, та набув чинності 19 січня 2016-го. Саме з цього періоду розпочалися тотальні перевірки підприємницької діяльності та накладання штрафів: за продавця, у разі його неоформлення, – 10 тисяч рублів, за прострочений місячний звіт по ЄСВ – 340 рублів, з податку на прибуток – 500 рублів А ще від підприємців вимагають митні платежі за декларування товарів. Наприкінці весни 2016 року власники малого бізнесу  Донецька та Макіївки навіть вийшли на мітинги протесту, але акція була нетривалою і майже нічим на користь підприємців не закінчилася.
Сімнадцятий рік готує малому бізнесу “ДН-республіки” нові сюрпризи. У проекті “Закону ДНР “Про єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, який зараз знаходиться на розгляді в “Комітеті Народної Ради ДНР з питань бюджету, фінансів та економічної політики”, передбачено чергове підвищення розміру ЄСВ. Для підприємців спрощеного податку 1, 2 групи він збільшиться до 900 рублів, 3 групи – до 1000 рублів. Для довідки: в 2015-му році  ЄСВ був встановлений в розмірі 400 і 700 рублів відповідно.
Підприємці вважають, що підвищення ЄСВ пов’язане зі зменшенням фінансування “ДНР” з боку РФ та необхідністю пошуку нових джерел поповнення бюджету. Власники малого бізнесу у більшості налаштовані до нової влади не зовсім позитивно і кажуть, що при Україні таких незрозумілих законів не було. Як приклад наводять Ст. 77.9 Закону  “Про податкову систему”, яка відверто знущається над підприємцями, спочатку кажучи про те, що прибуток “залишається в повному розпорядженні платника”, а потім розповідає, скільки разів на рік і скільки копійок він має право використовувати.
  
 
Житомирські новини