RSS
Субота, 20 квітня 2024, 10:57
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
іменинники

Демяненко Юрій Володимирович, екс-начальник УМВС в Житомирській області, полковник міліції

Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Одного разу в американського дипломата запитали: - Що таке чиновницька дипломатія? Американець відповів: - О! Це...
Володимир Піньковський
Скандально-важливі події тижня що минає... 08.14.2015 - 12:07

Минув тиждень, який був доволі насиченими на різні події, важливі і буденні, як то: заява на звільнення першого заступника Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, зрив позачергового засідання Житомирської міської ради в зв’язку з відсутністю кворуму, громадські слухання з призначенням Максима Глушаниці на посаду начальника головного управління Держгеокадастру (колишній Держкомзем) в Житомирській області, презентація рухом ЧЕСНО дослідження діяльності депутатів Житомирської міської ради та заява на звільнення В’ячеслава Поліщука, заступника голови ЖОДА-керівника апарату обладміністрації.

Скажу одразу, всі ці події тісно пов’язані між собою, бо на порозі вибори в органи місцевого самоврядування і основні діючі гравці проводять пробу сил, переформатування, кадрові позиції для вигідного старту.

Отож, почну з заяви С.Сухомлина, яка є давно очікуваною, але є дуже запізнілою, а отже, буде зовсім не зрозумілою мешканцям міста. Виходячи з публічних виступів та заяв Сергія Івановича за остання пів року приходжу до висновку, що на посаді першого заступника у нього повне розуміння з в.о. міського голови Любов Цимбалюк, з іншими посадовцями та керівниками підрозділів, отож все «ОК»! То чого ж тоді звільняється? Звісна річ що хоче піти і зануритись у виборчий процес!

А як же міські справи, обіцяна реконструкція пішохідної вулиці Михайлівська, підготовка до навчально сезону 2015-16 років, утеплення дитячих садочків, готовність ЖКГ до зимового опалювального сезону, тощо? Тоді постає логічне питання, Сергію Івановичу, Вам важливіше можлива майбутня посада міського голови, чи забезпечення життєдіяльності міста та містян в осінньо-зимньому сезоні 2015 року?

Далі, сесія Житомирської міської ради з питань перейменування вулиць, яка свідомо та цілеспрямовано була проігнорована та саботована більшістю чинних депутатів міської ради. Впевнено констатую, що депутатський корпус остаточно і повністю «розклався» на молекули та атоми, вже давно не здатен виконувати свої обов’язки, погруз в чварах і кулуарних домовленостях, а отже, не просто потребує формального переобрання на осінніх виборах, а тотального оновлення і очищення, одним словом - перезавантаження!

Презентація відвідуваності депутатами Житомирської міської ради сесій та комісій документально довела, що 13 депутатів є банальними прогульниками, які мали б скласти мандат та визнати свою нездатність здійснювати повноваження в визначеному Законом об’ємі.

Слухання стосовно призначення Максима Глушаниці мені в котре довели, що не все так просто в панівному таборі Солідарності-БПП, бо це було не просте призначення, а призначення помічника Борислава Розенблата, а отже, близької та довіреної людини народного депутата.

Для багатьох не секрет, що Б.Розенблат претендую на посаду очільника голови політичної партії Солідарність-БПП в області, цю посаду йому поки що не дають, іде конфлікт партійних та інших інтересів між основними діючими гравцями, як в Житомир, так в Києві.

Обструкція з громадським обговоренням М.Глушаниці не є випадковою, а є публічним тиском на пана Розенблата зі сторони внутрішніх опонентів. Я не здивуюсь, коли наступні оголошені слухання з цього питання пройдуть гладко і в стиля «одобрям», тоді це буде означати, що посада голови Солідарності-БПП переходить іншій особі і «розміняна» на інші призначення.

Стосовно заяви В’ячеслава Поліщука за «власним бажанням», то його просто звільняють для більш потужної фігури, яка має взяти весь адміністративний контроль за ходом виборчого процесу в Житомирській області та «забезпечити» пристойний результат все тій же Солідарності-БПП. Кандидатом на никитюківську посаду, яка має взяти всіх, всіх під контроль, в тому числі і голову ЖОДА, має бути дуже амбітною і цілеспрямованою особою, як то, наприклад Олена Розенблат, чи Михайло Пухтаєвич, або хтось з визнаних та перевірених осіб з міст та районів Житомирщини, які добре знають область та людей.

Тільки одна деталь, В.Поліщук, відверто і не без власного інтересу «завалив» реформу районних маршрутних пасажирських перевезень (про що знає і старий і малий) не виконавши офіційного рішення про зняття їх з центральних вулиць міста. Будемо вважати, що його звільнення це перше покарання за таку «доброчинну» діяльність чиновника в післямайданівський період.

І на останок, як Ви знаєте, трагічно пішов з життя Ігор Веремеєв, народний депутат України, голова депутатської групи «Воля народу», активними членами якої є наші Володимир Литвин та Віктор Развадовський. Нехай йому земля пухом!

Але його смерть сплутала карти одній політичній партії, яка була готова та мала йти на вибори восени, звісна річ за фінансовою підтримкою вже померлого депутата. В тому політичному середовищі цілий траур, не менший напевно ніж у родині покійного.

Отож пані та панове, все тільки починається, і це тільки квіточки початку передвиборчих перегонів, ягідки будуть попереду, цілий вересень і жовтень, аж до самісінького 25 жовтня, обіцяю, буде страшно цікаво !

Житомирські новини