RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 12:50
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Одного разу в американського дипломата запитали: - Що таке чиновницька дипломатія? Американець відповів: - О! Це...
А чому вже б не визначитись? 09.27.2019 - 15:44

Абсолютно очевидно, що мир, суспільна злагода та стабільність в цілому, сьогодні, в епоху складної суспільно-політичної ситуації в Україні, як ніколи необхідна державі і відповідає інтересам загального добробуту, адже у досягненні консенсусу між різними категоріями та прошарками суспільства ховається вирішення багатьох проблем, включаючи наболілі питання по припиненню військових дій на території країни.

Актуальною у зв’язку цим залишається міжнаціональна сфера, в якій, враховуючи різноманіття та своєрідність національних рис, нескладно розпалити протиріччя, неприязнь, посіяти розбрат та нетерпимість. Та зерна нетерпимості принесуть вбивчі плоди.

Окремі «діячі», за підтримки іноземної сторони, замість того щоб зміцнювати країну, зберігати її територіальну цілісність, змінювати себе і світ на краще, витрачають енергію на такі от посіви недоброго, нерозумного, і точно вже невічного, ображаючи та принижуючи національні та релігійні прочуття інших. Незважаючи на позитивний досвід, здобутий Україною на протязі певного періоду та неабияке покращення іміджу на світовій арені, не все так спокійно у нашому домі. Засоби масової інформації РФ розміщують дискредитуючі матеріали із звинуваченням чинної української влади у підтримці ідей расизму та обґрунтовуються сепаратистські і автономістські заклики щодо необхідності приєднання східних регіонів України до складу РФ для подолання «фашистської влади». Очевидно, що окремі представники РФ спекулюють темою антисемітизму в Україні, чим провокують розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

І тому зараз, напередодні святкування одного з найважливіших свят для іудеїв – нового року Рош-ха-Шана, у суспільстві виникає певна напруга, адже свято це невідривно пов’язане з багатим історією українським містом – Уманню, де знаходиться могила Раббі Нахмана із Брацлава, засновника брацлавського хасидизму.

 Всі євреї, які представляють течію хасидизму, вважають своїм обов'язком хоча б раз у житті побувати на могилі цадика Нахмана. Адже за їх віруваннями це зробить весь наступний рік надзвичайно щасливим. З 2010 року між Україною та Ізраїлем була підписана угода про взаємний безвізовий в'їзд до країни. Через це відвідати культове місце та принести трохи щастя в життя щороку приїздить все більша кількість паломників.

 В 2019 році Умань очікує зустріти понад 30 тисяч хасидів, що, хоч і не є найбільшим числом відвідувачів за історію, проте створює певні проблеми, що стосуються забезпечення безпеки перебування представників хасидизму на території нашої держави. В цьому році питанню безпеки приділяється особлива увага, зважаючи на діяльність терористичних організацій (ДНР, ЛНР) на Сході України.

Останні десятиліття були сповнені трагедій на расовому та релігійному ґрунті. Люди – дивні істоти. Прагнуть миру й самі розпочинають війну. А потрібно ж так мало – просто трохи поваги. Коли ж ми нарешті знайдемо в собі сили заховати за куліси суспільного життя поняття «москаль», «хохол», «жид»  і зійтися на світовій сцені просто як люди, котрі знаходяться в однакових умовах?  Ми всі в одному човні, і куди випливемо – і чи допливемо взагалі – залежить лише від нас самих.

 

 

Житомирські новини