RSS
П'ятниця, 29 березня 2024, 11:23
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- - Алло, це пожежна частина? -Так!  - У мене в кімнаті - велика пожежа, рятуйте! - Скажіть, де ви знаходитесь територіально? - У...
Мірон Степанюк
Дезінформація Кремля і безпідставні звинувачення Малікова 07.03.2015 - 11:34

Не встигли підсохнути чорнила на Указі Президента щодо призначення Віталія Малікова заступником Голови СБУ, як Інтернет вибухнув лавиною інформації стосовно персоналії генерала, який тепер очолює АТО. Шпальти видань рясніли заголовками про нібито причетність В.Малікова до сепаратистів, кримських окупантів і ще бозна до кого. Дехто навіть примудрився переплутати генерала з відомим російським співаком.

Головними ж звинуваченнями лишились озвучені різними політиками і експертами думки про те, що генерал-майор міліції, колишній депутат Севастопольскої міської ради Віталій Маліков нібито публічно підтримував анексію Криму. Знайшли навіть свідчення Севастопольського діяча Олексія Кисельова, який начебто був присутній при виступі Малікова та навіть наводив пряму мову нинішнього високопосадовця СБУ. Зокрема, Кисельов говорить, що Маліков виступав на підтримку анексії під час сесії міськради Севастополя, коли обговорювали «…питання, котрі стосувалися міського бюджету на 2014 рік та виділення з резервного фонду додаткових коштів «на створення добровільних народних дружин, котрі охороняли б порядок». При цьому, нікого навіть не зацікавило питання, а наскільки дані судження правдиві?

Г.Москаль виявився найспритнішим, відмежувавшись від повідомлень на власному сайті, повідомивши про хакерські атаки. Достеменно невідомо, чи дійсно ламали сайт Москаля, але останній хоча б сказав, що не бажає бути причетним до фейкових повідомлень. Думається, коли люди переглянуть відео з інтернету (https://youtu.be/myKbhbkNPNw), стане зрозуміло всім, що проти Малікова була здійснена банальна інформаційна провокація, адже його навіть у залі засідань Севастопольської ради у той день не було. Більше того, пани Кіпіані, Бойко, а насамперед Кисельов, мали б вибачитись перед генералом. Дійсно, свобода слова - величезна перевага нашого суспільства, але точно не у тих випадках, коли у ЗМІ йде свідоме перекручування фактів за відомим принципом: «потім спробуй довести, що ти не верблюд».

Складно зараз говорити про замовників «чорного піару» проти В.Малікова, але ті, хто долучились до цього інформаційного бруду – гарантовано не є патріотами України. Це не вони боронять Україну на Донбасі, їх не зустрінеш у лавах волонтерів і т.п. Ці люди живуть без будь-яких моральних принципів, адже питання не у шкоді, нанесеній авторитету пана Малікова, хоч і це важливо, - тут мова про довіру суспільства до людини, яка на даний час очолює АТО і безпосередньо ухвалює складні рішення в бойових умовах. У Кремлі добре розуміють, що головне - підірвати довіру до керівництва АТО всередині українського війська і в Україні, тоді за Донбас і воювати не доведеться. Не пройде. Не можна в Україні видавати вигадки за реальність. Люди у нас розумні, вміють аналізувати, співставляти і робити висновки.

Отож, не піддаваймось провокаціям, вірьмо справам і дійсним фактам, а не фейковим інсинуаціям російських пропагандистів. Тільки тоді – переможемо.

Житомирські новини