RSS
П'ятниця, 19 квітня 2024, 21:53
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Житомирянка пообіцяла зробити сюрприз свому коханому та сину. Каже, відверніться і рахуйте до 30... Відвернулися, порахували,...

На Житомирщині стартував обласний Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності

13.11.2019 14:33

Житомирські новини - Упродовж листопада у школах, гімназіях, дошкільних та професійно-технічних навчальних закладах області оголошено Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності. Він покликаний підвищити рівень знань та умінь дитини діяти у надзвичайних ситуаціях, що можуть статися в осінньо-зимовий період. 

В рамках Місячника Управління ДСНС України у Житомирській області та управління освіти і науки обласної державної адміністрації передбачили для дітей комплекс цікавих пізнавально-розважальних заходів з безпеки життєдіяльності.


Рятувальники ДСНС проведуть бесіди як з дітьми, так і з їхніми батьками з тематики запобігання травматизму, розкажуть про небезпеки пожеж, використання піротехнічних забавок та правила поведінки на водоймах взимку. У підкріплення знань – фільми з питань безпеки життєдіяльності та навчання аспектам порятунку.


Діти ж у свою чергу писатимуть диктанти, твори, перекази. У школах пройдуть «відкриті уроки» з питань безпеки життєдіяльності. Для учнів організовуються вікторини та ігрові шоу – програми, позакласні заходи під назвами «Не буває диму без вогню!», «Обережно: вибухонебезпечні знахідки», «Якщо друг опинився у небезпечній ситуації», «101 – народна служба порятунку», «Не йди на лід – не знатимеш бід!», «Небезпечні новорічні іграшки та забавки». А з вихованцями дошкільних закладів освітяни проведуть ранки профілактичного спрямування.


Крім того, організатори чекають на виставки малюнків, стінгазет, дитячих виробів, об лаштовані в стінах навчальних закладів.


Також безкоштовно кожен бажаючий вже сьогодні може відвідати історичну пожежно-рятувальну виставку, розташовану в м. Житомирі по вул. Святослава Ріхтера, 33-Г.


А цікавими подіями та заходами у Вашому шкільному житті, що відбудуться в рамках Місячника БЖД, ви можете поділитися з мешканцями області – звертайтеся до прес-служби Управління, і ми розкажемо про Ваш захід !


Юні мешканці Баранівки вже скористалися нашою пропозицією та 12 листопада на базі Баранівського міського будинку дитячої творчості рятувальники провели для дітвори навчально-пізнавальну акцію. Місцеві школярі мали змогу познайомитися з професією рятувальника, оснащенням, за допомогою якого вогнеборці приборкують пожежі та рятують людей. І, звісно, спробувати себе у ролі пожежного фахівця.

Житомирські новини