RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 07:51
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Десь у Житомирі після чергових реформ уряду країни Дружина чоловікові: - Ти навіщо взяв новий пакетик з чаєм? - У старого вже...

Поліція Житомирщини закликає: накажіть літнім батькам сповіщати вас про будь-яких непроханих візитерів

20.01.2020 11:55

Житомирські новини - За минулі вихідні дві пенсіонерки постраждали від непроханих гостей, які під виглядом представників офіційних організацій прийшли до їх домівок. Правоохоронці розшукують пройдисвітів і разом з тим закликають громадян до обачності у спілкуванні із незнайомцями.

18 січня до Хорошівського відділення поліції надійшло повідомлення про крадіжку грошей з будинку 83-річної жительки с. Небожа. Під час з’ясування обставин бабуся розповіла поліцейським про те, що цього ж дня до її домівки приходили дві невідомі жінки, які назвались представницями соціальної служби. Саме після їх візиту літня господиня й виявила зникнення із своєї схованки більше 4 тисяч гривень.

Наступного дня подібна заява надійшла до відділу поліції і від 77-річної жительки м. Коростеня. В її ситуації до своєї домівки жінка впустила незнайомку, яка назвалась контролеркою газової служби. Отримавши повний доступ до оселі, візитерка нібито перевірила газове обладнання і за деякий час покинула будинок пенсіонерки. Водночас звідти вона винесла грошові збереження господині в національній та іноземній валюті еквівалентом більше 30 тисяч гривень.

За вказаними фактами крадіжок (ст.185 ККУ) правоохоронці розпочали кримінальні провадження, у рамках яких встановлюють причетних до злочинів осіб.

Водночас правоохоронці звертаються до громадян: щоб ні ви, ні ваші рідні не постраждали від шахраїв, дотримуйтесь елементарного правила – припиніть довіряти незнайомцям!

Як показує практика, НЕВІДОМІ ВАМ ЛЮДИ, які з’являються на порозі вашого дому або телефонують з раптовими пропозиціями вигідної допомоги, купівлі/продажу, обміну, виграшів і т.п., ПОЛЮЮТЬ НА ВАШІ ГРОШІ!

НЕЗНАЙОМЦІ, які перестрічають вас на вулиці із пропозиціями поворожити, зняти порчу, розділити несподівану грошову знахідку і т.д. ПОЛЮЮТЬ НА ВАШІ ГРОШІ!

Запам’ятайте самі та перекажіть заходи перестороги своїм рідним. Подбайте про те, щоб із літніми батьками, які проживають окремо, у вас завжди був телефонний зв'язок і накажіть БЕЗ ВАШОГО ВІДОМА НЕ ВПУСКАТИ до квартир і будинків незнайомих людей, ким би вони не називались, та НЕ ПРИЙМАТИ будь-яких рішень із значними фінансовими затратами У ВАШУ ВІДСУТНІСТЬ.

Житомирські новини