RSS
Четвер, 25 квітня 2024, 12:22
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
іменинники

Кропивницький Володимир Миколайович - Житомирська область. Політик, бізнесмен

Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Заходить житомирянка в рибальський магазин та запитує продавців. - Скажіть будь ласка, у вас вудки для лову риби є? -...

За вихідні поліцейські Житомирщини допомогли розшукати 5 дітей

15.09.2020 09:58

Житомирські новини - Загалом упродовж минулого тижня, з 7 по 13 вересня, до територіальних підрозділів поліції регіону надійшли повідомлення про зникнення 10 неповнолітніх, половина з них – у період вихідних днів. Наразі всі діти розшукані. Поліцейські закликають дорослих сумлінніше ставитись до своїх батьківських обов’язків.

Як повідомила начальник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук, у переважній більшості випадків причиною залишення домівок ставали непорозуміння з батьками або прагнення привернути увагу дорослих до себе і юнацьких проблем.

Серед розшуканих 15-річна жителька Коростишівського району. Про її зникнення до місцевого відділення поліції повідомили рідні 12 вересня. Дівчина вже не вперше залишала домівку. Поліцейські дізнались, що вона може знаходитись у сусідньому Радомишльському районі. Уже наступного дня її там і знайшли, правоохоронці передали юначку рідним.

Ще одна 15-річна жителька Житомирського району у неділю 13 вересня пішла гуляти з друзями і не повернулась. Втім, на телефонні дзвінки матері, а згодом і поліцейських, дівчина відповідала, що з нею все гаразд і вона достатньо доросла, щоб без відома батьків розважатися з друзями. Зухвалицю поліцейські виявили у Житомирі в одному із закладів харчування у компанії молодого чоловіка. Про загрози і негативні наслідки від такої поведінки з нею спілкувалися ювенальні офіцери та дорослі члени родини.

Подібна історія на вихідних сталась і з 14-річною овручанкою. Юначка час від часу залишала домівку без відома батьків. Цього разу вона також «забула» повідомити про своє місце знаходження. Розшукали її поліцейські у компанії товаришів у райцентрі.

На вихідних у Брусилівському та Житомирському районах правоохоронці шукали двох підлітків. У першому випадку колишнє подружжя, що нині проживає окремо, «загубило» 12-річного сина. Однак за кілька годин з’ясувалось, що хлопець таки вдома і в халепу не потрапив.

А в селі під Житомиром 13 вересня 11-річний хлопчик посперечався з матір’ю через відвідування школи. Образившись, він пішов з дому і не повернувся. Про це близько 22 години до районного відділення поліції і повідомили схвильовані батьки. Пошуки дитини тривали з вечора і продовжились уранці наступного дня. Врешті, розшукуваного знайшли на горищі свого будинку, де він і ночував. Наразі з хлопцем і його родиною працюють поліцейські ювенальної превенції.

Поліцейські вкотре закликають дорослих контролювати місцезнаходження дітей. Нагадуйте їм правила безпечної поведінки, цікавтесь, чим займаються, де і з ким перебувають неповнолітні у той чи інший час доби. У разі виникнення неприємних ситуацій, заручіться підтримкою поліції. Телефон «102» працює цілодобово.

Житомирські новини