RSS
П'ятниця, 29 березня 2024, 17:51
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Сидит девушка в кафе на Михайловской и пьет ароматное кофе. Вдруг подходит к ней депутат и говорит: «Девушка, можно я за...

Спецтема

Новий економічний курс: провали без досягнень
15:05 28.08.2014
Через півроку після зміни влади в країні можна підвести підсумок - чого добилася країна, позбавившись від Азарова і Арбузова. Порівняти їх дії і дії їх наступників - Кубіва, Гонтаревої і Яценюка. Єдине досягнення Яценюка - відновлення співпраці з МВФ. Втім, на першому транші справа поки що і затихла. Кабмін Яценюка домовився з МВФ швидко, просто зробивши те, що МВФ безуспішно вимагав від попереднього Кабміну: відпустити гривню у вільне плавання, підвищити тарифи на газ для населення і комунальних підприємств.
Ірина Ярмоленко: Машковський погодив Фокіна, а на його представлення зник
16:36 17.08.2014
Коли писала про те, що відбулося "громадське обговорення" кандидата на пост голови Житомирської ОДА Сергія Машковського, я м’яко натякала на те, що політики створюють уяву для житомирян про відкритість та можливість впливати на щось.   Ті «громадські слухання» були нічим іншим як симулякром, на мою думку. В  той час мій колега Владислав Пучич дякував, що нарешті з’явилася можливість оговорювати кандидатури на державні посади.
АТБ у центрі Житомира: бути чи не бути?
18:39 08.08.2014
Газета «Місто» неодноразово описувала ситуацію довкола будівництва АТБ. Продовжує слідкувати далі за подіями. Скандальне будівництво АТБ v центрі Житомира може поновити свою роботу. Відповідне рішення ухвалив Дніпропетровський суд, який скасував попереднє анулювання декларації на будівництво супермаркету. Наразі керівництво міста намагається вжити всіх необхідних юридичних заходів, аби вдруге заборонити зводити АТБ.  
Першими претендувати на житло мають сім’ї загиблих на АТО, а другими – учасники бойових дій
12:36 03.08.2014
Першими в черзі на житло мають бути сім’ї загиблих учасників АТО, які не мають власного житла, другими – учасники бойових дій. Таку пропозицію внесли молоді представники громадських організацій під час обговорення майбутньої Концепції державної програми у сфері молодіжної політики. «Ці люди платять життям і здоров’ям за те, щоб ми з вами зараз мали можливість знаходитися тут і говорити про майбутнє. Тому вони – найпріоритетніша категорія. В Україні є багато інших категорій, які потребують допомоги з боку держави, але надавати перевагу потрібно насамперед тим, хто допомагає державі»
Чи готова медична галузь Житомирщини до передачі на фінансування з державного бюджету до місцевих?
14:51 02.08.2014
Сьогодні на рівні вищого керівництва держави все частіше експлуатується тема децентралізації влади, як шляху до вирішення численних проблем, пов’язаних з недостатнім рівнем повноважень регіонів. Жодним чином не ставлячи під сумнів необхідність проведення реформ децентралізації, Партія розвитку України застерігає: сьогодні концепція децентралізації розробляється центральною владою без ефективного діалогу з регіональними елітами і громадськістю.
Депутат Шкуропат. Земельна анархія. Махінації і беззаконня у Житомирі? ФОТО
08:32 29.07.2014
Депутат Житомирської міської ради Тетяна Шкуропат, порушуючи закон, користується земельною ділянкою в центрі міста. Після того як депутат зробила прибудову в житловому будинку по вул. Київській, 23, що є аварійним, у вигляді «тимчасового» офісу і салону краси «Лакшмі», він почав руйнуватись. Крім цього, через прибудову і порушення усіх можливих будівельних норм відбулось самовільне знесення клумби працівниками КП «ВЖРЕП № 8», а також частково знищено зелені насадження прибудинкової території по вул. Київській, 25. Про це відверто розповідають мешканці цього будинку, демонструючи документи і фотознімки.
Журналіст Ірина Ярмоленко: Великі політики створюють уяву про відкритість та можливість впливати на щось
09:17 23.07.2014
Вчора спонтанно відбулося "громадське обговорення" кандидата на пост голови Житомирської ОДА Сергія Машковського. Сергій Машковський 1980 року народження. 6 років навчався у Великій Британії. По поверненню весь час проживав в Житомирі, одружений. З 2006 року займається авто-бізнесом, нині він директор ТОВ «Полісся Моторс Груп». Сергій Машковський - депутат Житомирської міської ради з 2010 року. Обирався по спискам партії «Рідне місто», а зараз є членом партії «Солідарність». Був керівником виборчого міського штабу кандидата Порошенка. . 
Концепцію державної програми молодіжної політики незабаром обговорюватимуть на Всеукраїнському форумі
18:56 17.07.2014
Під час прес-конференції, приуроченої до Всесвітнього дня народонаселення, що відбулася в Києві 8 липня, піднімалися питання української молоді. Всесвітній день народонаселення відзначають, щоб привернути увагу до важливих проблем у сфері народонаселення та розвитку. Цього року глобальною темою було обрано «Інвестування в молодь». Отож в Україні говорили про проблеми реалізації молодіжної політики.
Ексклюв від газети «Місто»: Поляк про Житомир
23:46 16.07.2014
"Заходьте швидше!" – пролунав гучний голос пана Леоніда. Директор Житомирської школи ім. Ярослава Домбровського широким жестом запрошує усіх нас на обід, приготований шкільною їдальнею. Це був другий день польсько-української наукової конференції «Разом за свободу», проведеною організацією Polonia-Ruthenia (Польща-Русь), Музеєм історії Польщі та Житомирським державним університетом імені Івана Франка.
Хай посадовці начуваються, або кого можуть звільнити без підстав
14:22 01.07.2014
З 1 червня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів», що, на думку редакції «Міста», може бути доленосним для тих працівників, які мають статус посадових осіб. Висловити власне бачення нововведення кореспондент газети попросив відомого в області фахівця з трудового законодавства Світлану Бойм – заступника директора департаменту праці і соціального захисту населення облдержадміністрації
Сторінка: ←попередня 1 2 3 
...
 5 6 7 наступна→