RSS
П'ятниця, 29 березня 2024, 10:53
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Баба Надя заглянула в банк, побачила, що черг немає, усі віконця вільні, всі оператори на місцях та привітливо посміхаються...
Ірина Ярмоленко
Зберегти країну від «жити по-новому» 04.21.2016 - 11:56

В нашому випадку актуально: «Зберегти Житомир від «Жити по-новому»

Хочу виділити три питання, які мене зачепили найбільше на нашій депутатській гуманітарній комісії 20 квітня в Житомирській міській раді.

Перше Стосувалося відміни сплати послуг за користування ліфтом мешканців 2-го поверху. Однозначної позиції в мене немає. При тому, що я живу на третьому і мала би стояти за ліфтові картки. Але! Ліфт - це суцільна конструкція будинку, як дах та підвал. Кабмін звільнив від сплати лише 1 поверх. На компенсацію коштів за несплату 2-го поверху - з бюджету міста виділити 1,2 млн запропонував профільний заступник. У мене виникло запитання: тобто я сплачу за ліфт, а потім з податків я і всі ви ще раз сплатимо за 2-ий поверх. Коли ми приймаємо такі рішення, то маємо завжди пам'ятати, що гроші з міського бюджету - це гроші кожного платника податків! І це будь-коли: і коли «Дім Української культури», і коли водій на авто з ради везе чиновника в Київ за особистими потребами чиновника!

Друге Мова йде же про скандальний «Дім Української культури» - пам'ятник корупції, який сьогодні відкривають у Житомирі. Вже мовчу, що українська культура має бути у всьому - в куточках шкіл, в наших магазинчиках, в університетах, і не треба буде будинків і грошей на утримання комунального неприбуткового закладу. Але то вже десяте! Головне №1! Як правильно відмітила голова нашої гуманітарної комісії, в Житомирі, «Дім Української культури» - ефемерний неіснуючий заклад, не відомо з якою організаційно-правовою формою. Управління культури у зв’язку з цим бере на себе зобов’язання закупляти невідомо скільки техніки, меблів, експонатів, що по суті суперечить положенням та здоровому глузду. Головне №2 у цьому питанні - управління культури зізнається, що вони не фахівці в створенні українського дому, тому найняли одного підрядника. І в результаті цей один підрядник став спецом (а всього-на-всьго посередником) в організації українського дому. Він закупив все, що можна і не можна було. На питання чому саме він, управління каже, бо він найдешевший і найпрофесійніший. Але це неправда! З документів, які я отримала, випливає, що моніторинг проводили лише щодо мотанки, "склепу" та антивандальної конструкції. Все інше ф прорахували лише в "Джерела". До слова, ця компанія працювала з міським головою під час його виборчої кампанії. І все б нічого, якби рекламна агенція «Джерело» отримала 100 чи 200 тисяч гривень на усілякі піар-послуги, але спеціально розбивши суму по 80 тисяч «Джерело» отримало - 1 мільйон гривень на виконання тих послуг, які не факт, що є в переліку його підприємницької діяльності (кведах). Це грабунок посеред білого дня. І я впевнена, що кожна рекламна агенція не проти працювати за такими схемами, але чомусь їх пропонують не усім. Звідси виникає недовіра, і тепер чи не будуть так чинити в транспорті, в комунальній сфері, в освіті??!

Третє Далі, питання ремонту доріг. Сьогодні ми проголосували за додаткове виділення коштів на ремонт доріг. Звісно, це чудово, кожен з вас подумає, мабуть, і на моїй вулиці тепер не буде ям. Друзі, заспокойтеся, враховуючи, що профільний начальник ігнорує дзвінки депутатів, після обідньої перерви змушує їх ще чекати 15 хвилин, і не повертається на робоче місце, а потім ще заявляє, що те, що «ви депутат - це ще нічого не означає»,то поки не варто тішитися. А треба жорстко контролювати, які дороги будуть внесені в перелік об'єктів для ремонту. Протягом півроку я бігаю від одного кабінета до іншого щодо вирішення питання доріг, на які вже ритуальні авто не хочуть їхати. В цей час обіцянки роздають то міський голова, то профільні управління, а в результаті заступник каже: "в мене їх немає в списку". То це така командна робота? Це хто не стримує слів міський голова, чи його підлеглі? На комісії ми дали рекомендацію виділити кошти за умови, що буде перелік доріг. Тут ще довго можна розповідати вам про владу по-новому. Але факт залишається беззаперечним - якщо в мене було на початку враження, що необхідно зберегти країну від «жити по новому», то тепер приходжу до думок, що спочатку треба зберегти Житомир.

Житомирські новини