RSS
Четвер, 28 березня 2024, 12:42
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- - Алло, це пожежна частина? -Так!  - У мене в кімнаті - велика пожежа, рятуйте! - Скажіть, де ви знаходитесь територіально? - У...
Володимир Піньковський
Коаліція Верховної Ради України розвалюється на очах  07.11.2015 - 19:59

Трохи більше пів року тому назад, а саме, 21 листопада 2014 між представниками політичних партій Народного Фронту, Блоку Петра Порошенка, Об’єднання Самопоміч, ВО Батьківщина та Радикальної партії Олега Ляшка було підписано коаліційну угоду про співпрацю між парламентськими політичними партіями, які, спираючись на існуючі можливості та умови, об’єднуються задля реалізації поставленої мети.

Це кількісно найпотужніше демократичне парламентське об’єднання в новітній історії України, яке фізично об’єднало 296 депутатів, що без малого, всього 5 голосів, становлять конституційну більшість. Сьогоднішнє парламентське утворення, як і попередні, в першу чергу зайнялось розподілом посад в найвищому керівництві країни, «виторговуючи» для себе, хлібні місця в уряді, парламенті, в прокуратурі, на митниці та в судах.

Це і логічно, час не певний, вкрадені і вкладені кошти в передвиборчу компанію потрібно терміново повертати, максимально капіталізовувавши виграш та перейти в нову фазу - монетизації в умовах нових парламентських можливостей. Пересічному громадянину здавалось би, з таким потужним кількісним демократичним об’єднанням «гори можна звернути», а не займатись «мишиною вознею» по переграванням один-одного, але, на жаль, саме цим парламентарі і займаються сьогодні в першу чергу. Короткий час спільної співпраці коаліціантів довів, що новоутворення дуже і дуже слабке за своєю природою в зв’язку з відсутністю спільних ідеологічних бачень, або відсутністю в більшості випадків ідеологічних компонентів взагалі.

Отож, виявляється, коаліція ніщо інше, як клуб по інтересах , і як ми бачимо та знаємо, інтереси у всіх настільки однакові, я маю на увазі матеріально-фінансові, та і настільки у всіх різні, я кажу про їх розміри, а це і є основним питанням розбрату та непорозумінь. А тепер по суті нашої розмови, яка зводиться до того, що з великою вірогідністю вже найближчим часом коаліція демократичної, після -майданівської більшості перестане існувати. Фактично, вона розпалась вже, але ще не оформила це юридично та не оголосила про це всьому світу. Прогнозую, що в найближчий час принцип: «кожен сам за себе» буде вигідний всім, бо на носі осінні вибори до органів місцевого самоврядування, а це перспектива сподобатись електорату, та як завжди, купити його дешевими популістичними гаслами на кшталт «цього разу вже точно буде - все тільки для народу».

Нинішня коаліція вже оформила б свій розпад і юридично, але стримує її те, що міжнародні політичні і фінансові інституції миттєво відреагують на цю подію та понизять індекси основних котувань щодо держави Україна та призупинять співпрацю по багатьох важливих для нас позиціях. В цьому випадку невідворотнє чергове суттєве знецінення національної грошової одиниці гривні, пришвидшення інфляційних процесів, скорочення притоку іноземних інвестицій, чергові соціальні потрясіння.

І, як я вже зазначав, причиною всьому цьому сьогоднішньому парламентському безладу – місцеві вибори, що затьмарило реальну уяву для більшості політикуму, які сплять і бачать, як вони та їх ставленики на місцях і надалі керують містами, областями, районами та селами.

Чому так важливо це запитаєте Ви, а я відповім, бо заняття політикою в нашій державі є мега прибутковим бізнесом на будь якому рівні, в тому числі і на місцевому аж до сільського, в який не потрібно інвестувати кошти, дбати про збут продукції, утримувати складські приміщення та людей.

Все це є в ресурсі держави та місцевих органів влади, всім цим можна безоплатно та майже безконтрольно користуватися знімаючи вершки в тій кількості, скільки власна совість дозволяє, правда, якщо вона, совість, взагалі то є ?

І ще, згідно децентралізації влади нинішні, сьогоднішні та майбутні територіальні громади будуть мати значно більше ресурсів, в тому числі і фінансових, отож, ціна посади голови невеличкого міста стане значно вищою та впливовішою ніж, наприклад депутата РВ або прокурора. Фінанси уже частково з центрального бюджету перейшли на місця, адже бюджет-2015 вже передбачає елементи фінансової децентралізації. Бюджети всіх українських міст на сьогодні фактично зросли від 30 до 46%, і, місцевий політикум реально відчувши запах грошей та новий можливостей, як кажуть в народі «будуть рвати кігті», і робити все, аби прийти до влади та стати у керма її розподільчого механізму – фінансів та наявних місцевих ресурсів.

Я оптиміст по життю, але, якщо нинішня коаліція розвалиться, то безперечно цей факт поставить під загрозу український суверенітет, незалежність, відносну стабільність в нинішніх умовах і територіальну цілісність, отож, будьте здоровими та тримайте порох сухим за будь якої погоди.

Житомирські новини