RSS
П'ятниця, 19 квітня 2024, 15:27
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Житомир, в одній із квартир міста: Знаєш, мила, досить мене пригнічувати та постійно «пиляти»! Все, набридло так жити!...

Юрій Макаров житомирянці: Ініціатива завжди має бути в нас!

19.05.2014 11:15

Вибори за декілька днів. За кого голосувати? На сайті «Український тиждень» натрапила на статтю «Крок ліворуч, крок праворуч». Автор - відомий український журналіст, телеведучий, документаліст Юрій Макаров.  Вона надихнула мене сконтактувати з ним. Він дав свою пораду - про це потім.

Ви задумувалися за якими критеріями обиратимете майбутнього президента? Чи розділяєте ви думку, що волевиявлення українців має бути поворотним пунктом в історії держави? Змінилася країна, змінилися люди, які стали більш активними, патріотичними, згуртованими. А претенденти на найвищу посаду в державі змінилися? «Аж ніяк не я перший констатую кризу лідерської політики, брак ідеологій і потребу на них в українському суспільстві», - влучно зазначив у статті Макаров.

На цих виборах присутня велика кількість технічних кандидатів. Вона логічна: по перше, вони відправлять своїх людей до виборчих комісій; по-друге, можуть «відкусити» потроху голосів конкурента. Крім того, ці перегони для багатьох політиків – старт майбутніх парламентських виборів.

Ми маємо робити вибір. Примусити голосувати «як треба» - не спрацює. Як і адмінресурс, бо виконавча вертикаль нової влади доволі слабка.

Юрій Макаров на це дав свою пораду-коментар житомирянам:

«Після Євромайдану, здавалося б, віра українців у те, що життя може бути впорядковане на розумних засадах, зміцніла. Але поточна політична практика весь час тягне назад і знову сіє зневіру й розчарування. Якщо стосовно одного-двох-трьох провідних політиків, які весь час на білбордах, у телевізорі, в інтернеті, можна з'ясувати врешті-решт їхню позицію (якщо є бажання, можна покопирсатися в біографії й зробити висновки), то коли йдеться про претендентів на посади хоча б на один щабель нижче, ми знову опиняємося в полоні випадкових уявлень.

«...Та ніби чоловік порядний...» Хіба цього достатньо, щоби довірити йому владу над долями - та хоча б навіть побутом - великої кількості людей? На щастя, політики зараз зацікавлені в нас, а не навпаки. Тому не слід уникати задавати їм найгостріші, найскладніші запитання. Це нічого не гарантує, але дозволяє перехопити ініціативу. А ініціатива завжди має бути в нас, громадян».

Вибір на за нами.

Тетяна Пашкевич

Житомирські новини