RSS
Субота, 20 квітня 2024, 02:56
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
іменинники

Демяненко Юрій Володимирович, екс-начальник УМВС в Житомирській області, полковник міліції

Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- - Ой, сіль розсипалася - це на сварку! - Кохана, а може якось обійдеться? - Ні, любий! Я вже налаштувалась

Житомир, Сергій Онищук: «Коли йшов до військкомату мама дуже переживала і плакала, а батько проводжав з гордістю…»

19.05.2015 12:55

Житомир, новини - Вже рік тривають бойові дії за цілісність України. Хвиля за хвилею проходить мобілізація хлопців та чоловіків до війська. Не одне материнське серце стислося з розпуки і гаряча сльоза обпекла молитву – тільки б лишився живий і неушкоджений…

У квітні з черговою хвилею мобілізованих з Житомирського обласного військкомату до одного з навчальних центрів Збройних Сил України відбув і Сергій Онищук, депутат Житомирської міської ради. За допомогою мобільного зв’язку ми зв’язалися з Сергієм та попросили розповісти про його перші враження, про дух у війську, про ті тисячі дрібниць, які так бентежать і хвилюють кожну матір, яка провела свого сина до війська.

- Доброго здоров’я, Сергію! Як іде служба?
- Дякую. Непогано. Зараз проходжу підготовку у чернігівському навчальному центрі «Десна», освоюю управління зенітно-ракетним комплексом «Стріла-10». Навчання проходять інтенсивно, адже всі розуміють, що за кілька місяців, можливо, вирушимо у зону бойових дій.

- Ви вже служили в армії і поновлюєте знання?
- Ні. Раніш не служив. Це вперше мені вручили повістку з військкомату, і я пішов виконувати свій громадянський обов’язок.

- От так просто змінили депутатський портфель на армійські чоботи?
- Від депутатських обов’язків я не відмовлявся, і нині як депутат відповідаю перед своїми виборцями. Щодо служби, то навіть думки не допускав щоб відмовитися. Зараз не той час, щоб ховатися у запічку.

- Як сприйняли рідні те, що вас призивають на службу?
- Мамі сказав в останню хвилину, коли вже спакував речі. Вона, звісно, дуже переживала і плакала. Батько у мене теж служив, тож сприйняв новину спокійно, проводжав мене навіть з гордістю. Підтримував і старший брат. Я їм вдячний за підтримку і розуміння. Зараз це найцінніше – взаєморозуміння між людьми.

- Що скажете про матеріальне забезпечення мобілізованих?
- Скарг поки що немає. Все добре. Форму, берці видали відразу. Канадського виробництва. Все добротне. В іншому теж досить гарний рівень забезпечення. Для навчання теж все необхідне є.
Командування ставиться до новачків досить добре, таке враження, ніби нас навіть жаліють, часто не ганяють в наряди. Інколи забагато вільного часу і хочеться чимось додатково зайнятися.
Звісно всі ловимо вісті із зони бойових дій. Нещодавно у новинах був сюжет про те, як виплачуються обіцяні президентом винагороди про знищений ворожий КАМАЗ, танк чи літак, інші виплати. Виявляється, щоб отримати таку винагороду боєць має прикласти відеоматеріали. Але ж бій - це не показуха! Хто буде робити відеофіксацію, коли на кону життя чи смерть? Такі речі обурюють. У багатьох призваних є сім’ї, діти. Їх треба забезпечувати. Тому кожному болить бюрократична тяганина, яка й далі процвітає у нас.

- Так бюрократизм всюдисущий. Але ж воїни стоять за Україну перш за все з відчуття патріотизму чи не так?
- Хто каже, що у новобранців нема патріотизму? Чи у тих, хто стримував ворога впродовж останнього року, чи зараз втримує?
Я як депутат легко міг зробити собі довідку, що непридатний до служби. Проте я у війську, я відчуваю, що це мій обов’язок боронити українську землю. Ми всі стоїмо за вільну і незалежну країну, але водночас і вільну від бюрократів та корупціонерів. Нам не хочеться, щоб нас цинічно використовувала правляча верхівка, дерибанячи державні гроші.
Мої діди по маминій і татовій лінії теж воювали під час Другої світової. От у них своє ставлення до війни. Всі знають, що тоді протистояло один одному два злочинні режими. Україна і її народ найбільше постраждали. Болить, що українців використовували і знищували безжально. Не хочеться повтору такої трагедії. Тому 9 травня для мене не день перемоги, це не свято, а День Пам’яті. Пам’яті, яка зобов’язує йти до Перемоги.
Я вірю, що ми переможемо!

Записала Ярослава Поліщук,
газета «Місто» №18 від 08.05.2015 р

Житомирські новини