RSS
Субота, 20 квітня 2024, 03:38
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
іменинники

Демяненко Юрій Володимирович, екс-начальник УМВС в Житомирській області, полковник міліції

Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- В селі: - Здорово Мотря! - Привіт Маруська!   - Як ся маєш? - Та не дуже - Петра в районну лікарню відвезли і вирізали...
Микола Череднік
БЕНКЕТ ПІД ЧАС ЧУМИ 05.22.2017 - 14:19

Багато радощів для українців приніс безвізовий режим з країнами Європейського Союзу. Що отримає кожен пересічний українець, ніхто не говорить. Але по всім телеканалам декілька днів лише і розхвалювали отримання безвізового режиму. Чиновники наввипередки розповідали, яке це досягнення для нас.

Враховуючи економічну ситуацію в країні, рівень життя людей, які живуть на межі виживання, війну, яка відбувається на окупованих територіях, анексований Крим, правляча еліта намагається показати та нав’язати нам різноманітні свята та події, які для пересічного українця не на часі.

Яскравий приклад цьому Євробачення, на яке було витрачено більше 1 мільярда гривень з бюджету міста. І це на фоні, коли більшість людей знаходиться на грані фізичного виживання, а влада загрузла в корупції та брехні. Після проведення Євробачення держава вчергове нічого не отримала, як і після Євро 2012. Усе було зроблено за державні кошти, а обіцяні надприбутки отримали організатори та міжнародні, а не українські компанії.

У свій час від проведення Євробачення відмовлялися такі країни як: Франція, Монако, Нідерланди, Ізраїль. Причиною відмови була відсутність коштів на проведення конкурсу. Але у «багатої» України гроші знайшлися. А війна, вона ж там далеко, особливо для влади. У Києві все ж тихо та спокійно.

А що ж Житомир? Місцева влада не відстає від традицій святкувати.

На відзначення Дня Європи цього року витратили майже мільйон гривень. Невже немає куди діти гроші? Чи у місті вже все зроблено, щоб влаштовувати бенкети на честь свята, до якого ми маємо опосередковане відношення? Так, географічно ми європейська країна, але рівень життя у нас не європейський. Варто почати жити як у Європі, а тоді вже святкувати європейські свята.

Сумніваюся, що європейці, побачивши у якому стані знаходиться місто, захочуть сюди повертатися. Адже куди не глянь скрізь руїни, реконструкції та дерибан бюджетних грошей. Кожен проект є нічим іншим, як пам’ятниками корупції.

Влада відірвана від життя та реального стану речей. Вона живе в зовсім іншому, паралельному світі. І її мало цікавлять проблеми пересічних людей. Їм байдуже, що за проїзд у маршрутках житомиряни будуть вимушені платити 5 гривень, вони в них не їздять. І часу вони не мають, щоб вирішувати проблеми людей та міста, їм аби святкувати та набивати власні кишені.

Житомирські новини