RSS
Субота, 20 квітня 2024, 01:27
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
іменинники

Демяненко Юрій Володимирович, екс-начальник УМВС в Житомирській області, полковник міліції

Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Баба Надя заглянула в банк, побачила, що черг немає, усі віконця вільні, всі оператори на місцях та привітливо посміхаються...
Володимир Піньковський
Традиційна «возня» навколо новобудов в Житомирі 07.10.2014 - 19:25

Декілька днів тому виникла необхідність провести дружню вечірку доволі широким колом, в пристойному місці в центрі міста. Багато чого на разі пропонується в Житомирі, але погляд впав та затримався на кафе «Файна Кнайпа», що знаходиться між двома будівлями Житомирської обласної ради: обласною бібліотекою та горезвісним кінотеатром «Жовтень». Горезвісним тому, що вже майже два десятки років з провідного комунального закладу культури він перетворився на виставку-продаж всього, від шкарпеток до огороднього насіння, і все це під боком та під оком у облдержадміністрації та обласної ради, які тільки те і роблять що денно і ночно опікуються нашим з Вами добробутом. Бачать все, що «не так лежить», кожний папірець на асфальті, а «колоду» перед оком, ну просто не помічають.

 Але давайте повернемося до «Файної Кнайпи», яка насправді і на перевірку виявилася саме такою, – файною. Знаходячись там згадалося, що всього декілька років тому навколо цього закладу традиційно кипіли страсті-мордасті накшталт: хто дозволив, яке мали право встановлювати питний заклад біля основних  джерел освіти і культури (к-н Жовтень), це злочин перед житомирянами всіх часів закрити почесну дошку ударників «комуністичної праці», і пішло, і поїхало… Але склалося так, що потроху все узгодили-улагодили, заклад запрацював, уже в процесі усунувши певні недоліки, народ потягнувся на «вогник» від печі, бізнес налагодився, запрацював та дозволив наочно порівняти ефективність комунального та приватного управління.

Традиційна та абсолютна невизначеність  і в подальшому відбувається з кафе «Три гуся», що  біля к-т Україна та злополучної будови на розі Київської та Театральної. По цей день даний об’єкт вже багато років доволі успішно функціонує без належних на те дозвільних документів і перш за все з не узаконеною   новобудовою  та  неодноразово ставало об’єктом нищівної критики всіх кому було не лінь.  Експерти з приводу цього  знайшли купу порушень в дозвільних  документах на будівництво,  та й просто, висловлюють своє «заскорузле»  бачення розвитку міста, де будь-який новий об’єкт – це сміливий виклик минулому…

На певному етапі були проблеми  і з розбудовою франчайзингової мережі піцерій «Маріо» в першу чергу по приміщенню універмагу  «Дитячий Світ». В той час експерти-аматори  знайшли купу порушень в дозвільних документах на будівництво, зміну призначення, та і просто, висловили своє індивідуальне  бачення розвитку міста, де будь який об’єкт.

Але Житомир розбудовується не тільки в центральній частині міста, а й на околицях, в традиційних місцях відпочинку городян. Так на Корбутівці, в парку, вже багато років, як гриби після дощу, виросли кафе і ресторани. Деякі з них «нависли» над і біля води, тягнуться до неї з усіх сил, ніби хочуть напитися або освіжитися в спекотний літній день. Звісна річ, що і неозброєним оком видно: присутні порушення забудов в рекреаційні зоні, норми водовідведення та інші традиційні «грішки» сьогоднішнього часу.

Але все це працює (не дивлячись на порушення та вже минулі страсті навколо цього), є доволі популярними закладами для житомирян, дають прибуток та осучаснюють місто, роблять його трішечки європейським та цивілізованим.

Метою  доволі довгого екскурсу по недавно збудованим  приватним об’єктам було одне: показати, як нелегко пробиває собі дорогу приватний бізнес  свідомо чи ні йдучи на порушення, невиконання певних формальностей (буквально всіма), але в підсумку, виграють всі, і власники, і місто, і його мешканці.

Пишу все це тому, що нещодавно Житомир на довгі роки і десятиліття отримав  черговий «головний біль» – традиційну руїну, звалище сміття, притон для алкоголіків, бомжів і наркоманів, міське відхоже місце (туалет) і все це в купі, в самому серці міста, на розі Театральної і Київської.

Заплановане будівництво магазину АТБ, напевно не дуже вписувалося в міський ландшафт і дизайн, але отримало всі, або майже всі дозвільні документи на будівництво та виконало роботи на десь на 80%. А далі, прийшли хлопці з дівчатами і на хвилі «революційного» підйому розтрощили все що могли, зваливши будівельний паркан та виставивши на показ всі «прєлєсті» незакінченого будівництва. Я не заперечую того, що будівництво, можливо  велось з певними порушеннями (а покажіть того, хто веде його без порушень), що в центральній і історичній частині міста не місце сучасним торговим монстрам, але воно майже завершилось і для цього є достатньо юридичних підстав, в тому числі, і перш за все, на земельну ділянку під забудову.

 До речі, якщо є порушення в дозвільних документах на будівництво: то хто їх видавав, погоджував, приймав рішення, підписував (за скільки) і чи вже накинуті на нього кайданки та чи ведеться слідство, і на якому етапі, коли гучні публічні суди?

Все це пишу тому, що на тлі революційного пориву та знищення «до основанія» ми  можемо наламати «дров», та вже ламаємо, як то з будівлею на перехресті Київської та Театральної.

Сміливо констатую: міський виконавчий комітет, сьогоднішні і завтрашні керманичі міста, перш за все мешканці міста гарантовано отримали проблеми в вигляді незавершеного будівництва, і всі розмови про те, що там буде скверик, дитячий майданчик, клумба  або щось інше не витримують жодної критики. Адже є де-юре і де-факто власник земельної ділянки, який серйозно витратився на її придбання, більше того, в землю закачано сотні кубів бетону, підведено комунікації і все це вже нікуди не діти, це доконаний факт.

Для тих хто приймав, підбурював  і очолював закриття об’єкту  в центрі міста перетворивши його в те, чим він є на сьогодні  і буде в найближче десятиліття пропоную два варіанти подальшого розвитку подій:

а) вчинити аналогічні дії з об’єктами, будівництво яких здійснювалося з порушенням (а таких як Ви знаєте є доволі багато)

б) провести толоку (суботник) по висадці дерев та розбиття клумб  на місці колись запланованого магазину АТБ, перетворивши його в популярний сквер для відпочинку житомирян і гостей міста…

Житомирські новини