RSS
П'ятниця, 19 квітня 2024, 11:01
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- В Житомирі судять чоловіка, який у парку Гагаріна пограбував спортсменів. Розкажіть, підсудний, як ви здійснили...
Тетяна Пашкевич
У тюрмах повинні сидіти злочинці, вбивці Небесної Сотні, а не патріоти 03.11.2016 - 08:14

"Вбивці Небесної сотні, корупціонери та сепаратисти на волі, а патріотів саджають у тюрми", - зазначила 10 березня під час телеефіру програми "Відкрита студія" каналу СК 1 голова обласної парторганізації партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП", член Політради Тетяна Пашкевич. Під час прямого ефіру головна УКРОПівка області говорила
про політв'язнів, масові порушення у справі Геннадія Корбана.

"Ми вимагаємо припинити політичні репресії та звільнити політв'язнів. Таке враження, що влада у спадок наступній передає політв'язнів, яких за останні два роки стало більше.

Досі не покарані вбивці, винуватці смертей на Майдані, засиділися на тих самих кріслах корупціонери, не повернені мільярди вкрадених минулою владою людських грошей...

Патріоти, які стояли на Майдані, відправлені у тюрми за часів Януковича, досі за ґратами. Більше того, камери й далі поповнюються все новими і новими людьми: активістами різних політичних сил та громадських організацій, волонтерами, добровольцями, які стояли в перших рядах, аби стати на захист України. Бо вони мають свої політичні переконання, бо вони не бояться критикувати владу та відмовляються йти на її поводу. Бо вони неугодні, бо вони заважають керувати країною у ручному режимі, бо вони не хочуть жити в країні диктаторства. Знищення опонентів - це те, що ми бачимо. Намагання створити авторитарний, антидемократичний режим - та стежка, якою, буває, крокує нинішня влада, застосовуючи практику сталінського НКВС. У той час, коли влада засуджує політичні репресії з боку російського агресора, сама ж їх вдосконалює на Україні.

Корбан може комусь подобатися, іншим не дуже, хтось співчуває чи переживає, інший з байдужістю дивиться новини. Але сама справа Корбана, за якою спостерігає країна та міжнародна спільнота, - це приклад політичної вмотивованості, моральний та правовий нігілізм каральної системи, приклад шоу абсурду, безвідповідальності, сфабрикованості.

Незаконний арешт, більш ніж 30-ти годинний суд, незаконне тримання під вартою, ненадання вчасної медичної допомоги, видалення із зали суду журналістів та активістів, напад "тітушок" під час судового процесу, кришованих прокурорами та СБУшниками....Цей список можна далі продовжувати. Чого вартий суддя Чаус, звинувачуваний у злочинних рішеннях проти активістів Майдану та Революції Гідності. Суддя, який підпадає під люстрацію, досі непокараний, бо виконує "замовні" справи?
Чому людина, яка підставила своє плече у тяжкі для України часи, фактично врятувала Дніпро від російського окупанта, повинна сидіти за ґратами, а вбивці Небесної Сотні, корупціонери та сепаратисти спокійно розгулюють українськими вулицями чи далі продовжують обіймати державницькі посади?

Звертаюся до всіх демократичних сил Житомирщини, інших областей Украіни з ініціативою створення громадського спротиву диктаторським намаганням; вимагання припинення політичних репресій та звільнення політв'язнів. Ми не повинні мовчати та дивитися з екранів телевізора, як люди виходять на акції та пікети. Ми самі маємо їх ініційовувати. Бо завтра Корбаном може стати кожен!

Нагадую про те, що до цих пір триває збір підписів за припинення політичних репресій та звільнення політв'язнів. Ще не вистачає близько 2 тисяч голосів з 25 тисяч необхідних. Петиція, зареєструвана УКРОПівцями, знаходиться на офіційному сайті Президента України.

Я вірю, що невдовзі буде перезаснування держави на принципах свободи та гідності кожної людини. У сутичці людини і диктатора переможцем стане людина, бо вільний подолає імперію рабів. Про це писав ще колись Великий Кобзар, цього хоче кожен українець".

Житомирські новини