RSS
П'ятниця, 29 березня 2024, 02:22
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Заходить житомирянка в рибальський магазин та запитує продавців. - Скажіть будь ласка, у вас вудки для лову риби є? -...
Олександр Субботін
Кредитне шахрайство в Житомирі 01.25.2015 - 07:03

Шахрайство по Житомирські

(мовою документів)

 

Народному депутату України

Кужель Олександрі Володимирівні

E-mail: Kuzhel.Oleksandra@rada.gov.ua

Тел. (044) 255-31-79

 

Керівнику Інспекції з питань захисту

прав споживачів у Житомирській області

Дацько Олександру Олеговичу

10014 м. Житомир, вул. Черняховського 3

Тел. (0412) 41-89-86 Е-mail:  pravsposh@zt.ukrtel.net

 

Керівнику Житомирського обласного

територіального відділення 

Антимонопольного комітету України

 Балицькому Володимиру Васильовичу

10014 м. Житомир, майдан С.П. Корольова, 12

Тел. (0412 22-52-85)Е-mail: zt@amcu.gov.ua

 

До Всеукраїнської громадської організації

«Захисту прав споживачів фінансових послуг»

Територіальне управління по Житомирській обл.

01001 м. Київ, вул. Б. Грінченка, 3

Тел. (044)235-20-58 E-mail: vqo@ubq.ua   

___________________________________

 

*********************************

Адреса реєстрації: 10002, м. Житомир,

вул. Бальзаківська, ****************

Фактична адреса: 10014 м. Житомир,

вул. ****************************

Номер телефону  у редакції

Е-mail: у редакції   

 

Заява про порушення прав споживача фінансових послуг

ПП «Салюр» та ПП «Славія Люкс»

 

В 05 січня 2015 року мені знадобилися грошові кошти для споживчих потреб. В Інтернеті на сайтах [1] та інших засобах масової інформації я знайшов рекламне оголошення щодо програми «Альфа гроші». В ньому йшлося про швидке отримання грошей, під низький відсоток з мінімальним пакетом документів та без поручителів. Після телефонної розмови з регіональним відділенням вашої компанії (м. Житомир, вул. Київська 114), мене запросили до офісу та попередили про необхідність мати при собі паспорт та ідентифікаційний код для оформлення документів та отримання необхідної суми грошей у розмірі 100 000 (сто тисяч) грн. Під час розмови з консультантом вашої компанії, мені було пояснено, що я можу отримати від вас грошову позику від 10 до 500 тис грн. і приблизно під 0 до 10% ставки річних. Суму, яку я можу отримати, буде встановлено керівництвом вашої компанії після перевірки моїх даних службою безпеки. Вже під час так званої «консультації», мені було заявлено про необхідність представити двох поручителів, причому, таких, що працюють держслужбовцями. Ясна річ, ніхто з моїх знайомих держслужбовців, не згодився б стати поручителем. Працівник ПП «Салюр» (про назву я дізнався вже після підписання договору між мною та Вашим підприємством), запропонував мені внести 4500.00 гривень, і моїм поручителем стане їх представник. Також мені пояснили, що договір буде підписано тільки після того, як я сплачу кошти.  З договором ознайомлюватись мені можливості не надали, пояснюючи це тим, що робота з договором буде проводитись під час його підписання і в тому випадку, якщо керівництво компанії надасть мені право на отримання кредиту та після оплати мною послуг поручителя, а також сказав, що всі договори номерні і в нього мало часу у зв’язку з великою кількістю клієнтів.

Так, 05 січня 2015 року, я сплатив у «Приват Банку» суму 4450,00 грн. на рахунок ПП «Салюр», та 44.50 грн. – комісії банку, віддав копію платежу та інші документи представнику ПП та  між мною, *******************************, та ПП «Славія Люкс» було укладено угоду № 004010. Також було укладено договір між мною та ПП «Салюр». Після підписання договорів між мною та ПП «Салюр» і мною  та ПП «Славія Люкс» вже за межами офісу вашої компанії в мене з’явилася можливість ознайомитися з умовами вже підписаного мною договору. Після детального вивчення цієї угоди, та ознайомившись з матеріалам щодо вищезгаданих підприємств в Інтернеті, виявилося, що дана компанія грошей не видає та не кредитує. Я зрозумів, що, якби працівником вашої компанії було надано правдиву, доступну інформації щодо даного правочину, то я б ніколи не погодився на підписання подібного договору. Однак, Ваші представники, не надали мені інформацію про істотні обставини щодо договору з ПП «Славія Люкс». Тобто, на момент підписання договору, я взагалі не мав жодної уяви про наступне:

-          Що являє собою фірма  ПП «Славія Люкс»;

-          Що являє собою програма «Альфа гроші»;

-          Що згідно договору я стаю Учасником і при цьому надаю право Підприємству вчиняти від мого імені певні дії, спрямовані на надання мені безвідсоткової позики, для чого від мого імені:

а) організовувати та проводити розподіл Фонду Учасників;

б) надавати інші послуги і здійснювати інші правочини;

-     Які зобов’язання я взяв на себе, як Учасник;

-     Які права я отримав як Учасник;

-   Яку відповідальність несу я як Учасник, та багато інших положень викладених у додатку № 2 до Договору.

Таким чином, представник своїми діями з одного боку спонукав мене сплатити певні кошти, з іншого боку, вводив мене в оману, з метою не виконати (чи виконати на свій розсуд стосовно часу) зобов’язання по Договору. Як би там не було, своїми діями (обіцянками, переконаннями, доводами…) представник ПП «Салюр» умовив мене підписати договори.

Вже наступного дня я став звертатися до ваших працівників з метою дізнатися, коли буде виконано зобов’язання щодо надання кредиту. У відповідь мене запевнили, що хвилюватися не потрібно, що потрібно чекати на СМС і після її отримання йти до банку,   назвати отриманий в  СМС код та отримати  кошти. Аргументом затримки, представники підприємства назвали велику чергу наявних людей, бажаючих отримати кредит, і обмаль часу на обробку отриманих замовлень.  До сьогоднішнього дня я такої СМС не отримав. Натомість мені зателефонували і запропонували  сплатити 2000 грн. яко-би за банківське обслуговування, а пізніше сплатити ще 4000 грн. за страхування майбутньої суми, яку мені буцім то надасть ПП «Славія Люкс» Зрозумівши що мене ошукують, я відмовився сплачувати вказані кошти.

У зв’язку з тим, що договір між мною та ПП «Салюр» виявився договором про надання інформаційних консультативних послуг, а також тому, що умови цього договору мені озвучені (доведені) не були, більш того, не були виконані (мені не було надано достовірної інформації щодо змісту основного правочину)  я спробував розірвати укладений мною договір № 004010  від 05.01.2015 р. з ПП «Салюр» та просив повернути мені сплачені мною кошти.

У зв’язку з тим, що підписаний мною договір з ПП «Славія Люкс» мене не влаштовує і при його підписанні представниками ПП «Салюр» було допущені обманні, чисто шахрайські дії, я подав заяву про його розірвання.

Враховуючи вищезазначене та користуючись положеннями ст. ст.  1, 10, 11, 13, 18, 19, 21,  Закону України «Про захист прав споживачів», прошу:

  1. запропонувати ПП «Салюр» врегулювати даний конфлікт мирним шляхом розірвавши зі мною договір № 004010 від 05.01.2015 р. та терміново повернути сплачені  кошти до звернення з позовом до суду.
  2. позбавити вказані підприємства права надавати фінансові  послуги.
  3. при виявлені наявності злочинних дій, передати матеріали до правоохоронних органів.

Додатки:

-          Копія договору № 004010 від 05.01.15 між гр. ********************. та ПП «Славія Люкс» та додатки до нього № 1, 2, ;

-          Копія договору № 004010 від 05.01.15 між гр. *******************. та ПП «Салюр»;

-          Копія акту виконаних робіт

-          Копія квитанції про сплату коштів

-          Копія заяви про розірвання договорів

 

22.01.2015 р.                                                                                      ***********************

 

 

ПП «Салюр» м. Житомир вул. Київська 114

 

Житомирські новини