RSS
П'ятниця, 29 березня 2024, 17:34
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- В селі: - Здорово Мотря! - Привіт Маруська!   - Як ся маєш? - Та не дуже - Петра в районну лікарню відвезли і вирізали...
Чому Росія хоче звинуватити Україну в тиску на свободу слова 04.01.2019 - 15:12

За роки війни на Сході Україна відчула гострий всебічний тиск агресора, спрямований на формування негативного ставлення міжнародної спільноти до нашої держави, з метою реалізації своїх намірів щодо відокремлення на свою користь частини території Донбасу.

         Одним з таких важелів, який формує ідеологічні підвалини в суспільстві і може суттєво вплинути на думку громадськості, у т.ч. світової міжнародної спільноти, є інформаційна складова війни, яка досить потужно використовується Москвою.

         Великі видатки країни-агресора на ведення пропаганди в Україні та світі дозволяють їй забезпечити значний тиск та деформацію свідомості громадян. Використання впливових маніпуляцій (маніпуляційні наративи, технології «фейкових експертів, політтехнологів», викривлення уявлення про історичні події шляхом т.зв. «переписування історії» та ін.), здатних ефективно впливати на результати антиукраїнської інформаційної кампанії призводить до формування необхідних в інтересах Росії змін в нашому суспільстві.

         Однак, з плином часу, до цього багато хто звик, і навчився відрізняти істину від брехні, яка систематично розповсюджуються російськими ботами через «фейкові» аккаунти соціальних мереж у текстах різноманітних новинних матеріалів щодо ситуації в країні, які  цілеспрямовано направлені на зміну переконань та поведінки читача, формування у нього відповідного викривленого ставлення до реальної ситуації.

         І тому зараз, Кремлем почав реалізовуватися новий етап ідеологічного впливу на ситуацію щодо Україні, який полягає у використанні авторитетного впливу підконтрольних недержавних міжнародних організацій, таких як «Репортери без кордонів», «Успішна варта», «Мережа Солідарність» та ін., які спеціалізуються на зборі, документуванні, систематизації відомостей про факти порушень прав і свобод людини та виступають на захист представників медіа структур.

         Іноземні представництва таких організацій в різних країнах постійно, без жодних на те підстав, переконують світову громадськість у політичних переслідуваннях представників української преси та насиллі по відношенню до опозиційних журналістів в Україні, втручанні у редакційну політику інформаційних видань, і при цьому, жодним словом не згадують репресійну політику РФ, застосовану до наших співвітчизників за їх критичні висловлювання на адресу Росії.

         Дійсно, Україна, оговтавшись дещо від наслідків російської агресії, наразі розпочала активно локалізовувати тих проросійських кротів, які ведуть приховану інформаційну війну з території нашої держави в інтересах РФ. І тепер, для того щоб, приховати факти своєї причетності до організації такої діяльності, у такий спосіб Москва намагається дискредитувати Україну та її правоохоронну систему та витягнути своїх посіпак із рук українського правосуддя.

         Заявлений Росією тиск на свободу слова в Україні – не що більше як черговий крок з її боку, спрямований на дискредитацію нашої держави та розширення мережі своїх «інформаційних військ» в Україні.

         Зрадникам України на нашій землі не місце!

Житомирські новини