RSS
Понеділок, 29 квітня 2024, 18:17
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
іменинники

Машковський Сергій Олександрович - Житомирська область. Політик, чиновник

Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Одного разу в американського дипломата запитали: - Що таке чиновницька дипломатія? Американець відповів: - О! Це...

238 сонячних станцій та 14,5 млн грн компенсації за «теплі» кредити – результати обласної програми енергоефективності

30.06.2019 12:58

Житомирські новини - На Житомирщині із 2015 року діє програма енергоефективності, за якою жителі та ОСББ отримують компенсацію за «теплі кредити», а власники приватних сонячних станції – до 50 тис. грн відшкодування за їх встановлення.

Так, більше 13,5 тисяч родин області стали учасниками програми «теплих кредитів» та залучили близько 260 млн грн на енергоефективні заходи у власних будинках. А за кілька років жителі встановили 238 приватних сонячних станцій, які виробляють електроенергію.

На цьому наголосив начальник відділу енергоменеджменту Житомирської ОДА Геннадій Забродський 27 червня, під час семінару з енергоефективності.

За його словами, вже 5 рік поспіль працює програма із відшкодування коштів за енергоефективні заходи – «теплих» кредитів, а з 2017 року долучили і напрям компенсації за встановлення сонячних станцій потужністю до 30 кВт.

«На Житомирщині вже понад 13,5 тисяч родин стали учасниками програми «теплих кредитів», які залучили на енергоефективні заходи близько 260 млн грн. З обласного бюджету майже 8 тисяч сімей отримали 14,5 млн грн відшкодування. Упродовж останніх років ми спостерігаємо активну динаміку і серед ОСББ. Адже співвласники зрозуміли, що якщо залучити «теплий» кредит за державною, обласною та місцевими програми, то близько 70% тіла кредиту можна погасити відразу за кілька місяців і залишається невелика сума залишку кредиту. Тому вже у 2018 році обсяг фінансування збільшили до 6 млн грн і вже у 2019 році – до 5 млн грн, хоча за нашими підрахунками до кінця року потрібно ще близько 4 млн грн», – зазначив Геннадій Забродський.

Начальник відділу наголосив, що аналогічні програми «теплих» кредитів потрібно запровадити у районах та об’єднаних громадах Житомирщини, адже попит на енергоефективність будівель зростає.

Крім цього, уже третій рік поспіль жителі Житомирщини мають можливість отримати до 50 тис. грн за встановлення приватних сонячних станцій.

«Унікальну пілотну програму розпочали у Житомирській області кілька років тому – відшкодування за встановлення приватних сонячних станцій потужністю до 30 кВт. Зауважу, що упродовж 2007-2016 років в області встановили 10 сонячних станцій. Із запровадженням програми із 2017 року на Житомирщині встановили 238 сонячних станцій, а власники отримали до 50 тис. компенсації. Тобто менше, ніж за 2,5 років майже у 30 разів збільшилась кількість таких станцій, які працюють наразі за «зеленим» тарифом. А термін окупності станцій у 30 кВт у середньому становить 5-5,5 років», – акцентував Геннадій Забродський.

Нагадаємо, що Житомирська область однією із перших долучилась до програми енергоефективності – під час семінару із підвищення енергоефективності територіальних громад області за участю представників Держенергоефективності Фонду ім. Ф.Еберта.

Житомирські новини