RSS
Четвер, 28 березня 2024, 18:46
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Десь у Житомирі після чергових реформ уряду країни Дружина чоловікові: - Ти навіщо взяв новий пакетик з чаєм? - У старого вже...

Майже 5900 військовослужбовців Житомирщини звернулись до служби зайнятості за час проведення АТО/ООС

28.01.2020 12:28

Житомирські новини - За час проведення АТО/ООС до служби зайнятості Житомирської області у пошуках роботи звернулися 5897 демобілізованих військовослужбовців, з них 1712 - працевлаштовані, причому 453 – на контрактну службу у Збройних силах України.

Найбільша кількість захисників потребували працевлаштування після звільнення зі служби у перші роки антитерористичної операції: у 2015 році звернулись 1593 бійці, у 2016 році – 1743. В наступні роки в службі зайнятості реєструвалось вдвічі менше звернень колишніх військовослужбовців: 759 – у 2017 році, 868 – у 2018-му та 922 у 2019-му.

Рівень працевлаштування демобілізованих військовослужбовців коливався від 10% у 2015 році до 24 % у 2019 році. Основні проблеми у пошуку робочих місць для ветеранів АТО:

відсутність вакансій з відповідним рівнем заробітної плати у порівнянні з більш високим рівнем грошового забезпечення військовослужбовця;
низький рівень заробітної плати в Житомирській області (середня зарплата по області - 8735 грн, тоді як у сусідньому Києві – 15974 грн - останні оприлюднені дані за листопад 2019 року);
дисбаланс між претендентами на вакансії з числа демобілізованих військовослужбовців – учасників АТО/ООС та вакансій, які подають роботодавці;
відсутність будь-яких вільних робочих місць в сільській місцевості, а в окремих сільських населених пунктах – навіть відсутність роботодавців;
психологічний стан військовослужбовців, що не дає можливості швидко соціалізуватися у мирному суспільстві.
Зайняття підприємницькою діяльністю – один із ефективних способів соціальної адаптації людей після демобілізації. Служба зайнятості сприяє і підтримує ініціативи колишніх бійців стати самозайнятими. Упродовж 2015-2019 років 72 учасники АТО /ООС отримали одноразово допомогу з безробіття та зареєструвались підприємцями в Житомирській області. Максимальна сума виплат одній людині склала – 73,5 тис. грн.

Найбільш поширені види діяльності, за якими колишні військовослужбовці започатковують власну справу: надання послуг мобільного харчування, перевезення, ремонту меблів і домашнього начиння, виробництво виробів з паперу та картону, розведення великої рогатої худоби молочних порід, роздрібна торгівля, переробка та консервування фруктів і овочів.

У 2019 році послугами служби зайнятості на Житомирщині користувались 1466 демобілізованих учасників АТО/ООС. Серед районів області найбільше безробітних воїнів АТО було зареєстровано у Житомирському, Бердичівському, Новоград-Волинському, Коростенському, Овруцькому й Андрушівському.

За кількістю зареєстрованих безробітних воїнів-захисників у 2019 році Житомирська область – третя в країні після Вінницької і Львівської, а за кількістю працевлаштованих – на 9 місці.

Отримали роботу 346 колишніх воїнів, з них 15 - отримали виплату допомоги з безробіття одноразово з метою відкриття підприємницької діяльності. 54 демобілізовані військовослужбовці проходили професійне навчання для підвищення професійного рівня та отримання бажаної роботи, а 43 - брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру

На 1 січня 2020 року статус безробітного мали 526 учасників АТО/ООС, з яких 489 отримували допомогу по безробіттю, у середньому по 6060 грн. (середній розмір допомоги по безробіттю серед усіх категорій безробітних складав 3265 грн).

Житомирські новини