RSS
П'ятниця, 29 березня 2024, 10:03
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Повертається додому місцевий чиновник, добряче хильнувши з колегами: - Ллл-ллл-люссссся, я ссс-ссс-сеня взагалі не пив! - От...

Рятувальники області закликають громадян бути обережними у повсякденному житті

12.09.2019 18:09

Житомирські новини - Незабаром розпочнеться опалювальний сезон - один із найбільш небезпечних періодів з боку пожежної безпеки, що характеризується підвищеним рівнем пожежної небезпеки внаслідок користування різними опалювальними приладами та пічним опаленням. Враховуючи це, фахівці Служби порятунку Житомирщини вирішили активізувати роз’яснювальну роботу щодо правил безпечної поведінки у побуті з громадянами сільської місцевості.

Зокрема, 12 вересня рятувальники провели відпрацювання в с. Горщик Коростенського району. Під час бесід з селянами фахівці ДСНС зосередили основну увагу на людей, що відносяться до групи ризику: самотні особи похилого віку, багатодітні сім’ї, інваліди, неблагополучні. Вогнеборці під час спілкування наголосили на правилах поведінки і дотримання пожежної безпеки та порядку дій у разі виникнення пожеж. Крім того, рятувальники нагадали селянам, що вже скоро опалювальний період, а отже потрібно звернути особливу увагу на справність печей та груб. Окремо фахівці Служби порятунку «101» звернули увагу селян на суворе дотримання правил пожежної безпеки під час ведення господарських робіт, особливо під час спалювання сухої трави та сміття. Адже будь-яка недбалість може призвести до великого лиха – втрата житла, травмування, а то навіть і до загибелі.

Крім подвірного обходу, працівники ДСНС поспілкувалися із учнями місцевої школи. Діти пригадали правила безпечного поводження з вогнем, електроприладами, а також номери служб екстреного виклику.

Аналогічний по спрямуванню захід відбувся в селищі Романів. Для наочності рятувальники розробили кишенькові порадники з правилами безпечного поводження під час перебування на водоймах та відпочинку в лісі, які вручали громадянам. Подібну методичну літературу організатори залишили також в місцевих магазинах та поштових відділеннях.

Житомирські новини