RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 08:33
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- П'яний депутат збив лося, але не розгубився, і виклав на ютуб відео з реєстратора в зворотній перемотці, де він його воскрешає,...

Ірина Ярмоленко: Раджу егоцентричним керівникам дослухатися до світових трендів

08.03.2017 10:07

Новини Житомира - Будучи членом Всеукраїнської асоціації із паблік рілейшнс (UAPR), отримала в користування цікаву презентацію. Від сьогодні планую серій публікацій. Зокрема, темою сьогоднішньої обрала - "Мачо відходять в минуле". Мова йде не про дискотеки та кафе, а про державний сектор, політику, бізнес.

Так відповідно соціологічних данних (опитали 25 тисяч респондентів на 5 континентах в 10-ти країнах протягом 5 років) нині відбувається криза лідерства. Тобто наразі значення слова "лідер" деформується. І нині коли говорять слово "лідер" у нашій підсвідомості це вже викликає інше значення, ніж 10 років тому.

Якщо колись це був вертикальний стиль управління і ми розуміли під цим терміном "мачо", зірку, селебрітіс, яка спускає рішення згори до низу і посада "цієї зірки" має значення , то на разі цінується як раз горизонтальний стиль та ситуативне лідерство:
- лідер виникає спонтанно, в залежності від конкретного завдання ;
- найкраще рішення приймається колегіально;
- посада немає значення.
Що ж ми маємо на практиці в державному секторі, органах місцевого самоврядування ?
Картинка тут незмінна з часів радянського минулого: "Ти керівник -я дурак".

В цих органах надалі продовжується утиск будь-якого прояву етузіазму, таланту, здібностей. Будь-який прояв ініціативи часто керівником сприймається як наступ на його посаду. Спілкування відбувається лише за вертикальним принципом "начальник-навчальник", але жодним чином не допускається "керівник з одного відділу - підлеглий з іншого відділу", навіть якщо в нього цікаві та раціональні ідеї.

Так працюючи в управлінні по зв'язках з громадськістю півроку (на щастя, той час минув давно) все це вдалося відчути на власній шкірі.

Протягом півроку я намагалася оновити сайт мерії (щоб ви розуміли новий дизайн вже був куплений попередньою владою за 50 тисяч гривень), мене відправляли з кабінету в кабінет і посилалися на те, аби прийшов мій керівник.

Вже пройшло 2 роки, як я там не працюю. Вже пройшло 4 роки, як минула команда витратила гроші платників податків на сайт, а в меріі досі висить сайт з часів Динозаврів. Він не має відповідної системи захисту, і його легко "взломати". Пригадайте з часів Майдану.

А ще управління продовжує працювати в режимі - дві-три новини вдень. В той час, як інформація має бути в режими он-лайн. І про це я також говорила 2 роки тому. Про роботу з депутатами управління взагалі мова не йде.

Отож, говорю і пишу не лише лише про теорію, але й реальну практику. І раджу егоцентричним керівникам дослухатися до світових трендів, бо лідери тепер інші...

Житомирські новини