RSS
П'ятниця, 19 квітня 2024, 07:53
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Заходить житомирянка в рибальський магазин та запитує продавців. - Скажіть будь ласка, у вас вудки для лову риби є? -...
Микола Череднік
Часові обмеження у маршрутках – це маніпуляція перевізників 06.18.2017 - 09:59

Нещодавно став свідком ситуації, коли водій маршруту № 19 намагався відмовити пенсіонерці у пільговому проїзді. Я пояснив водію, що, якщо він буде порушувати рішення, зроблю усе, щоб застосувати фінансову санкцію до нього. Далі до маршрутки зайшли три пільговика і без перешкод їхали.

Ця ситуація є яскравим підтверджували того, що водії знають про взяті забов’язання перевозити пільговиків без жодних обмежень. Пересічні пільговики, на жаль, не знають своїх прав і в більшості випадків не повідомляють про порушення, а водії цим користуються.

Усі пільгові категорії мають право на безкоштовний проїзд у міському транспорті У БУДЬ-ЯКИЙ ЧАС. Жодних обмежень не існує!

Перевізники в маршрутках розмістили інформацію з проханням користуватися пільгами з 9:30 до 16:00, водії це трактують як закон. Це – маніпуляція, а не закон. Це лише прохання перевізників, не більше!

Маю думку, що це робиться спеціально, щоб пільговики не користувалися маршрутними таксі.

Я запитував у пенсіонерів, чому вони сідають у переповнений тролейбус, а не в маршрутку. Вони кажуть, що не хочуть сідати до маршрутки, бо водій може вимагати гроші і вигнати з маршрутки.

Подібне зневажливе ставлення до людей недопустиме! Офіційно звернувся до міського голови та його заступника з транспорту, щоб перевізників зобов’язали припинити маніпулювати інформацією та розмістити в салонах маршрутних таксі правдиву інформацію, що жодних обмежень у часі для пільговиків немає.

Також я закликаю усіх свідомих мешканців нашого міста ставати на захист пільговиків та не дозволяти принижувати пасажирів. Ми маємо змусити перевізників виконувати рішення міської ради.

Якщо пасажир має при собі документ, який підтверджує право на безкоштовний проїзд у маршрутному таксі, а водій вимагає кошти – відразу телефонуйте мені! Обіцяю негайне реагування!

Обов’язково запишіть державний номер авто та прізвище водія.

Мої телефони: 097 01 28 706, 050 138 75 71

Якщо така ситуація сталася з вами або ви стали свідком порушення – не будьте байдужими.

Житомирські новини