RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 13:38
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Сидит девушка в кафе на Михайловской и пьет ароматное кофе. Вдруг подходит к ней депутат и говорит: «Девушка, можно я за...
Микола Череднік
ФЕЙКИ МІСЬКОЇ РАДИ 08.17.2018 - 08:09

Вперше відчув на собі, як влада намагається маніпулювати громадською думкою, перекручуючи факти. Мова про скасування судом часового обмеження для пільгового проїзду в міських маршрутках.

Особисто я нікого ні в чому не звинувачую. Вірю, що чиновники зможуть гідно прийняти рішення Апеляційного суду. Але вже вдруге міська рада не може знайти в собі силу визнати, що оступилася, виправити помилки та рухатися далі.

Відверто кажучи, я мав передчуття, що після рішення суду мене будуть звинувачувати. У березні представники міської ради в суді казали про тариф у 7 гривень і просили суд, щоб той долучив до судового процесу усіх приватних перевізників (навіть їхні листи приносили). Але суд на це не пішов. Саме тому я відразу після рішення апеляції написав, що воно жодним чином не впливає на тариф. І якщо звинувачення міської ради в популізмі тих, хто з ними не погоджується, вже стало нормою і усі до цього звикли, то звинувачення у тому, що рішення суду скасовує пільги взагалі - не вкладається в голову та не має жодних підстав.

Після того, як я прочитав закиди та звинувачення, адресовані у мій бік, я сам почав думати та переживати,чи дійсно своїм позовом ми не скасували чогось, що не стосувалося часових обмежень. Різне могло бути, хоча я усвідомлював і суть позову, і можливі наслідки, і якби там могла бути шкода місту - я б ніколи не звернувся до суду, навіть маючи шанси перемогти.

Я перечитав ще раз усі рішення, попросив переглянути ці рішення юристів, які не були знайомі зі справою. Переконавшись ще раз, що заяви певних чиновників міської ради не відповідають ні рішенню, ні ситуації, яка склалася, вирішив спростувати ті “фейки”, які активно поширюються міською радою.

 

Фейк №1

 “Рішення не будемо виконувати бо ще не маємо рішення суду”

“формально у нас зараз немає на руках рішення суду, воно не надійшло, тому ми встигнемо відреагувати рішенням виконкому, яке ми приймемо найближчим часом”

Рішення суду оприлюднено 27.04.2018 (https://goo.gl/Bpt23Z). Саме воно вступило в законну силу 14.08.2018. Міська рада не може не мати цього рішення та не знати про нього, адже вона подавала апеляційну скаргу згідного з цим рішенням, а її представники були присутні на засіданні і знайомилися з матеріалами справи. “Реагувати” немає жодного сенсу та необхідності, адже рішення № 1109 продовжує діяти. Питання лише у тому, що свідомо або несвідомо відбувається хибне трактування рішення, яке прийнято судом.

Міська рада ігнорує та не виконує рішення суду, а певні чиновники міської ради вкотре ганьбляться своїми напівправдивими заявами та дописами у мережі Facebook.

 

Фейк №2

“пенсіонери не входять до переліку пільгових категорій, тому, щоб забезпечити їх таким правом, і приймали рішення щодо часових обмежень”

Рішення виконкому№1109, про яке йде мова (https://goo.gl/hhRExg). Третій пункт цього рішення (скасований судом) стосується виключно встановлення часу для перевезення пільгових категорій громадян, які визначені чинним законодавством України.

Пункт 3 рішення № 1109 не встановлює та не визначає жодної додаткової категорії пільговиків, яка б не була визначена законодавством.

Громадяни, які мають право на пільговий проїзд у міському громадському транспорті визначені законодавством України, а не рішенням виконавчого комітету. Так було і до рішення суду, яке скасовує третій пункт, так є і після нього.

НІ СУД, НІ ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НЕ МОЖУТЬ СКАСУВАТИ ЗАКОН!

Рішення суду скасовує виключно встановлення часу користування пільговим проїздом з 10.00 до 16.00. Якщо пенсіонери не входять до переліку пільгових категорій, на підставі чого вони мають право пільгового проїзду в тролейбусах і трамваях?

 

Фейк №3

“Сьогодні відсутність цього пункту відкатує до Закону України, який говорить, що даним рішенням суду захищені права працівників СБУ, міліції, суддів, прокурорів і ряду інших категорій, але не пенсіонерів”

Це взагалі важко коментувати. Слова профільного заступника з транспорту не мають нічого спільного з реальністю. Жодного “відкату” або зміни Закону не могло відбутися за рішенням позовних вимог, навіть теоретично.

 

Фейк №4

“По факту очікуємо наявність двох груп конфліктів: між пенсіонером і водієм маршрутки та тими, хто платить і не платить. Інших наслідків це рішення для пенсіонерів не буде”

Нагадаю, що однією з умов збільшення вартості проїзду в міських маршрутках з 3 до 5 гривень було перевезення пільгових категорій, визначених законодавством, без жодних обмежень. Після скасування судом часових обмежень, саме в такому форматі (усі категорії без обмежень) і має здійснюватися перевезення приватними перевізниками та комунальним транспортом. Зобов’язання щодо перевезення усіх пільгових категорій без обмежень були підписані у травні 2017 року додатковими угодами.

Не потрібно звинувачувати мене, суди та пільговиків у тому, що міська рада та приватні перевізники підписали додаткові угоди та взяли на себе такі зобов’язання.

Так само не потрібно звинувачувати пенсіонерів, що вони займуть місця і не дадуть доїхати іншим на роботу, та налаштовувати людей проти людей. Не пільговики винні у тому, що маршруток мало, що вони брудні та переповнені пасажирами і не дотримуються графіків руху. Міська рада має обов’язок забезпечувати та організовувати роботу громадського транспорту, а не шукати винних в особі пенсіонерів та пільговиків.

 

Фейк №5

“Разом із тим, мер міста запевняє: незважаючи ні на що, за пенсіонерами залишається право на безкоштовний проїзд у комунальних та приватних маршрутках”

Міський голова - справжній капітан очевидність, адже дійсно це право залишається як у пенсіонерів, так і у інших категорій, які, відповідно до законодавства, мають право пільгового проїзду в громадському транспорті загального користування (тролейбуси, трамваї, маршрутки). Рішення суду щодо скасування часових обмежень жодним чином не впливає (і вплинути не може) на питання наявності або відсутності права на безкоштовний проїзд та пільги.

 

Фейк №6

“Щоб не було ніяких спекуляцій на цю тему, ми далі продовжуємо перевозити пенсіонерів безкоштовно і в комунальному, і у приватному маршрутному транспорті”

Наразі цією темою спекулює та трактує рішення суду по-своєму виключно міська рада, вводячи громаду міста в оману, та продовжує порушувати законодавство.

 

Фейк №7

“Кроки окремих громадян, активістів, суддів, які під виглядом благих намірів їх позбавляють, ми намагатимемось присікти, тому що трактування у кожного своє”

“за цим рішенням суду, крім піару, нічого немає”

Міська рада намагається присікти кроки окремих суддів та визначає, що є та чого немає за конкретним рішенням суду. Яким чином заступник з транспорту та міська рада буде присікати суддів мені не зрозуміло, але подібні слова не мають нічого спільного зі здоровим глуздом.

Складається враження, що окремі чиновники у міській раді відчули себе феодалами та вирішили, що закон - це вони. Хочуть - виконують, хочуть - ні.

 

Фейк №8

“Тариф ніхто не скасовує, і кому це тепер вигідно? Пенсіонерів вони не возять, але возять всіх по 5?”

Тариф у 5 грн встановлювався з певними вимогами до перевізників. Жодна із умов, які ставилися перевізникам, не виконується: оновлення рухомого складу у приватних перевізників не відбулося, валідатори відсутні, квитки ніхто не видає, розкладу маршрутів перевізники не дотримуються. Але перевезення пільговиків має здійснюватися відповідно до законодавства та додаткових угод між містом та перевізниками, де останні взяли на себе зобов’язання перевозити пільговиків без обмежень.

Знаючи матеріали справи, я вітаю та підтримую рішення міської ради щодо намірів звертатися до Верховного Суду України. Судової практики в цьому питанні досить мало і її потрібно створювати. І той факт, що міська рада долучиться до цього, є позитивним не лише для Житомира, а й для інших міст. Це лише друге подібне рішення у судовій практиці.

Обмеження у часі в міських маршрутках не діють з 14 серпня 2018 року. Якщо пільговикам відмовляють у пільговому проїзді, викликайте поліцію, фіксуйте це. Телефони міської ради для скарг: 15-80, 481-481.

Хочу звернутися до членів виконавчого комітету. Зараз міська рада буде намагатися підштовхнути вас прийняти нове рішення в інтересах перевізників. Необхідності в цьому не має, адже рішення №1109 та додаткові угоди між містом і перевізниками щодо пільгового проїзду.

 

Житомирські новини