RSS
Субота, 4 травня 2024, 04:13
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Баба Надя заглянула в банк, побачила, що черг немає, усі віконця вільні, всі оператори на місцях та привітливо посміхаються...
Володимир Піньковський
Вибори в Житомирі: А на манєже - все те жє! 09.04.2014 - 08:41

Тихенько, як то кажуть без шума і пилу стартувала дочасна передвиборча компанія до Верховної Ради VIII скликання.

Розгорнулися штаби кандидатів та політичних партій в Житомирі та виборчих округах, йде активний набір волонтерів-агітаторів,  давно викуплені площі біл-бордів та сіті-лайтів, діло йде до прямої агітації та публічного протистояння.

Закрита соціологія, проведена однією з потужною адміністративно-фінансовою групою, яка при будь якій владі і режимі постійно претендує  на чільне місце під сонцем в виборчому округу №629 (м.Житомир) «несподівано» дає ось такий розклад: в рейтингу під номером один на сьогодні є екс-очільник Житомирської ОДА Сидір Кизін. На другому місце, і знову «несподівано»,  фігурує Володимир Дебой, екс-голова Житомирської міської ради та судовий позивач на дії тієї ж ради піврічної давнини, що і полишила останнього не тільки крісла голови, а і посади голови міського Партії Регіонів.

Третя, «вічно молода»  Віра Шелудченко, яка, ну просто «закарбувалась» в головах житомирян,  і ні фонтани, постійна щедра, але не безкорисна роздача бонусних слонів на-право і на-ліво, а ні революція Гідності не вивітрила все з тих же голів образ міської «берегині» та охорониці міста Житу та Миру.

Далі в рейтингу йде Секретар міської ради, де-юре  та офіційно виконувачка обов’язків міського голови, яка, як подейкують, не має на сьогодні амбіцій по отримання мандата нардепа та буде доволі пасивним учасником цих перегонів.

І ось, щільною командою ідуть основні учасники підкилимних перегонів за право представляти блок Петра Порошенка, який на сьогодні видається виграшним та привабливим для багатьох учасників перегонів, та власне і виборцям.

Сергій Сухомлін, Олексанр Робінович, Болеслав Розенблат, Володимир Кропивницький, ось далеко не повний перелік осіб, які до не давнього часу сміливо можна було назвати: екіпаж машини боєвой, а на сьогодні вже – десь суперники, десь-опоненти, але все більше і більше – вороги!

Чому так сталося, та тому, що чим вищий рівень ставок в політиці – тим вища ступінь цинізму, безпардонності та бажання відстоювати тільки свої, суто власні  і перш за все бізнесові інтереси та задоволення, як правило, завищенної та не поміної амбітності, гордині…

І що в підсумку: при такому розкладі з великою вірогідністю житомирський мандат нардепа  може «піти» від нинішньої влади, що є не просто прокол, а провал для осіб, які потужно представляють місто та область в різних високих адміністраціях.

З огляду на вище написане( та  нічого ще не сказане), все нав’язливіше, все в тій же адміністрації мусується думка про те, аби одним пострілом «вбити двох зайців». Мову веду про персону Геннадія Зубка, першогодругого заступника голови Адміністрації президента,  делегувавши якого, назад,  сюди, можна було і анахронізм з перш другим та другимпершим усунути, і на певний час забезпечити депутатським мандатом спираючись на колишній рейтинг та на сьогоднішній вплив.

Дивно, але десь  з переліку опитування «несподівано» випали дві доволі потужні та рейтингові сили, як то УДАР та Радикальної партії.

Саме представники цих сил, спираючись на доволі чисельний електорат та популярність в суспільстві своїх лідерів можуть скласти доволі серйозну конкуренцію всім тим, хто вже спить і бачить себе під куполом, в сплесках софітів, з набріоліняними чубами та в черевиках, з крокодилячої шкіри, з далекої та все ще екзотичної  для нас Африки.

 Далі буде…

Житомирські новини