RSS
П'ятниця, 26 квітня 2024, 02:29
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- В селі: - Здорово Мотря! - Привіт Маруська!   - Як ся маєш? - Та не дуже - Петра в районну лікарню відвезли і вирізали...

Коростишівські каменярі перекрили трасу. Подробиці

27.05.2016 13:46

Коростишівський район, новини - 27 травня на 104 км автодороги Київ-Чоп відбулась акція протесту, що тривала кілька годин. Десятки людей ходили без упину по пішоходному переходу, тим самим стримуючи транспорт. Деякі автівки розверталися і їхали назад, деяким вдавалося проскочити через створену перешкоду. Загалом же, машини з дітьми пропускали. На трасі утворився затор в кілька сотень метрів.

Як пояснють самі підприємці каменепереробної галузі, на крок протесту їх змусила неприємна ситуація з патентом, що склалася в державі. «Ми рахуємо незаконним видачу патенту на промисловий розмір. Вони вирішили, що самі придумали і запатентували промислові геометричні розміри на виготовлення продукції. Як відомо, каменепереробна галузь налічує вже багато десятиліть. І те, що зробили певні ділки, швидше за все, за допомогою влади – це повний абсурд.

Наскільки ми знаємо, що вже подана заявка на патент на шліфовку цього каменю. Тепер вони будуть знову щось придумумвати і вводити людей в колапс. На митниці декілька днів стоять кілька десятків машин з кам’яною продукцією, яким не дозволяють перетнути кордон. Через 10 днів вантаж можуть конфіскувати і відправити на утилізацію, а щоб цьому запобігти ставлять вимогу за машину заплатити більше 100 тисяч гривень. Нас обікрали за 4 дні», - скаржаться каменярі.

Підприємці вимагали призупинити дію патентів. На мітингу були присутні представники влади Коростишівського району: голова районної ради Сергій Бондарчук і голова райдержадміністрації Василь Купрійчук. Незважаючи на всебічне сприяння влади, адже каменепероробна галузь є важливою ланкою для поповнення місцевого бюджету, на рівні району цього питання не вирішити.

Як пояснив голова районної ради Сергій Бондарчук: «Якби це питання залежало від рішення районної ради чи голови районної ради, воно вже давно б було врегульоване. Вчора в нас відбулася позачергова сесія, скликана в екстреному порядку. Вчора ми ухвалили відповідне рішення разом з ініціативною групою каменярів, звернулися до відповідних інстанцій, з приводу того беззаконя, що відбувається».

Представники влади запевнили підприємців, що питання можна вирішити за 1-2 дні, якщо буде написане відповідне звернення від асоціації каменярів. Наступний крок – звернення з позовом до суду. Після того як суд прийме ухвалу, а це займе небагато часу, машини з каменем зможуть успішно пройти митницю та виїати за межі України.

Александрович Наталія

Житомирські новини
Теги: