RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 06:55
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- У кожного чоловіка є три види одягу: 1. На вихід. 2. Домашняя. 3. Домашня, в якій можна збігати до магазину.

Марія Хімич: Жінка як тіло? Частина третя

22.03.2014 22:31

У дитинстві ми, дівчатка, робили такі собі «анкети», й передавали їх одна одній для заповнення. В анкетах були запитання – як тебе звати, скільки тобі років, хто ти за гороскопом, й прохання – намалюй картинку, напиши віршик. У результаті виходили барвисті цікаві книжечки з досьє на кожну однокласницю чи знайому. Чим старшими ставали, тим запитання були цікавішими:

«Чи є в тебе хлопець?»
«Ти вже цілувалася?»
В анкеті моєї однокласниці натрапила на ще більш сороміцьке запитання: «Ти вже дала?». Останнє слово потім підтерли лезом, мабуть, сама авторка анкети зрозуміла, що посягнула на табу. Маленька деталь: нам було по 13-14 років…
У кількох розвідках різних дослідниць натрапляла на один спільний висновок: жіноче тіло – цінність, доступ до якої варто обмежувати до мінімуму. Адже жінка, як це вдало підмічено – дає. Не відбирає чи запозичує, а саме ділиться. Тож не варто себе щедро роздаровувати, інакше залишишся ні з чим. А скоріше всього, ще й з якоюсь непристойною хворобою.
Чоловіки ж цього часто не розуміють, адже їхня функція протилежна. Мабуть, кожна приваблива й головне – стримана жінка, чула на свою адресу докірливо-подивоване: «Не будь скупою», «Тебе всі хочуть, а ти – нікому», «Зате потім буде що згадати, ну?».
Чоловіки дорікають, проте згодом до такої жінки відчувають повагу, щоправда з вкрапленням ненависті, адже ніхто не має право відмовити урану, ніхто…
Часто вільна жінка свідомо йде в своєрідну схиму, відмежовуючись від чоловіків. І справа не в тому, що навколо немає кавалерів або вона фрігідна. «**барів навколо багато, а достойних – одиниці», – каже моя знайома В., яка досі, в своєму віці «за…» має по-дівочому чистий паспорт, який ніколи не знав штампу РАГСу.
Іноді того самого, достойного, жінка чекає все своє життя й зістаріється наодинці із собою.
Так сталося із моєю односільчанкою Н., з якою познайомилася завдяки непосидючій журналістській роботі.
«Мені – п’ятдесят, – розказує Н, вродлива талановита чорнявка, – У тридцять п’ять розлучилася зі своїм чоловіком, у мене було вже двоє дітей. Я чекала на свій ідеал, що він з’явиться в моєму житті. Послухайте вірш, який я написала (читає). Насправді описане у вірші я не відчувала. Це про мою мрію. Абикого я не хочу».
Жінка, яка вже побувала в шлюбі, позбавляється від романтичного засліплення щодо чоловіків. Тепер вона чудово усвідомлює, що приємні здибанки, лоскотливі компліменти, зазирання в очі – це одне, а ось життя під одним дахом, побутові конфлікти, нічим не прикрита фізіологія, скнарство, грубість, відсутність проявів безкорисливої уваги – це інше.
Тому часто вільна жінка охоче погоджується на нічим не зобов’язуючі посиденьки з теревенями на спільні теми, на цей адреналінний взаємний обмін енергіями, проте на більше йти категорично не погоджується. Адже в такому разі їй доведеться поділитися тим, що по краплі, із зусиллями, знову зібрала в своєму жіночому глеку…
Іноді жінку гальмує уявлення, що таким чином вона… зрадить свого колишнього чоловіка. Це властиво жінкам, які справді любили своїх «законних» і крім них нікого не знали.
Вільна жінка відчуває ще й матеріальну свободу, хоча це звучить трохи дивно, бо сімейний бюджет загалом став біднішим, його вже не поповнює чоловік, як колись. Це стосується більше купівлі. Жінку ніхто не сваритиме, якщо придбає ще кілька «непотрібних» платтячок, черевичок та мітлу в якості подарунка. 
Дух свободи п’янить: таки ніхто не сваритиме! Йди, куди хочеш, та хоч до ранку! Хіба це обміняєш на сердиті штурхани «законного»?
Зупиняє жінку на шляху до повторних серйозних стосунків і ймовірність того, що її діти матимуть злого вітчима. Краще бути одній, ніж малят гнобитиме чужий їм дядько, або, що гірше – він принижуватиме її при них.
Жінка завжди чекає: того самого, неймовірного й коханого, а заміжня – стабільної та солодкої, ніби трясина меду, любові. Свобода – це лише тимчасовий замінник для неї, символ чекання, який, на жаль, іноді переростає в постійний стан…

Житомирські новини