RSS
Субота, 20 квітня 2024, 17:53
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
іменинники

Демяненко Юрій Володимирович, екс-начальник УМВС в Житомирській області, полковник міліції

Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- В Житомирі судять чоловіка, який у парку Гагаріна пограбував спортсменів. Розкажіть, підсудний, як ви здійснили...

На Житомирщині громада вже розпочала люстрацію та збирає інформацію про чиновників

26.03.2014 10:52

            Офіційне звернення заступника голови Громадської ради державницьких політичних і громадських організацій Малинщини, члена Люстраційного комітету цієї Ради Василя Федоренка

     Рік назад міська ПО ВО «Свобода» , міська і районна ПО ПП «Удар», міськрайонна ПО УНП , міськрайонна організація Всеукраїнської ветеранської організації , громадська організація «Всеукраїнське об`єднання «Легіон Честі» та інші створили Координаційну раду опозиційних партій і спільно проводили десятки акцій (по титанових проблемах , до Дня Незалежності , по збереженню статусу 4 Чорнобильської зони , проти закриття МРТМО , тощо). Потім з листопада минулого року на базі цієї ради був створений Штаб національного спротиву і ГО «Євромайдан» які приймали активну участь у революційних процесах і в Євромайдані.

      На початку березня на базі цих структур була створена Громадська рада державницьких політичних і громадських організацій Малинщини , затверджено Положення ,створені комітети. До Ради крім легалізованих політичних і громадських організацій які зареєстровані Міністерством Юстиції , органами державного реєстру долучились «Народна Варта» і «Правий сектор». Чекаємо представників інших державницьких організацій . Представників колишньої більшості Януковича та лівих антиукраїнських , ворожих організацій просимо не звертатись.

     В понеділок я зареєстрував запити-звернення до Малинської РДА , міської і районної рад на отримання інформації по ймовірним кандидатам до люстраційного списку . Загалом 123 чоловіки. Більше 70 –ти це голови ,заступники , керівники і завідуючі відділів , управлінь за посадами.

     Що не становить державної таємниці згідно законодавства повинно бути публічним.

Текст звернення:

        « Влада узурпаторів пішла в історію , революція Гідності перемогла , Євромайдан  і  далі діє бо люстрація колишньої влади не завершена , маємо факт війни Росії проти України , проти  її державності і цілісності , маємо масові сепаратистські  , антидержавні прояви , диверсії ,  провокації , саботаж виконання рішень центральної влади представниками  антидержавних  

партій  що  входили  до  колишньої  парламентської більшості, представниками лівих і інших    антиукраїнський , антидержавних  непарламентських партій і громадських формувань та їхніми представниками на всіх рівнях  і напрямках державної влади , органів місцевого самоврядування ,  виконкомів та депутатського корпусу.

             Маємо по Україні факти остаточного докрадання  місцевими представниками колишньої , ще не люстрованої  народом влади державного і комунального  майна , не цільових витрат з  державного і місцевих бюджетів .  Маємо правоохоронні  і  контролюючі  безвідповідальні  структури  які не тільки не борються з масовою корупцією , а і самі наскрізь корумповані.

              Виходячи з ситуації , яка склалась у цей нелегкий військовий час , коли маємо нову  центральну владу , а у регіонах прямо їй протилежну владу з представників колишньої окупаційної в Україні влади , згідно Конституції України (Розділ 1, ст..5,ст..36), яка є законом  прямої дії , де вказано про те  що  народ здійснює владу безпосередньо , Постанови Кабінету

              Міністрів України від 03.11.2010 р. під №996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні і реалізації  державної політики» , Закону України «Про доступ до публічної інформації» (Розділ 1,ст. 1, 2, 4) , інших законодавчих актів та Положення  про громадську раду державницьких політичних і громадських організацій Малинщини , з метою отримання інформації про посадових осіб ,  керівників відділів ,структур , управлінь , окремих службовців Малинської районної державної  адміністрації , районної і міської рад , членів виконкому Малинської міської ради , депутатів міської і районної рад , керівників правоохоронних та інших державних органів для проведення  громадської люстрації та впливу на кадрову  політику у формуванні нової дійсно народної влади.

               Просимо надати відповідно доданого списку (таблиці) інформацію про ваших службовців (за відповідними посадами) , членів виконкому та депутатів відповідної ради. Просимо внести в таблицю за посадами прізвища тих кого там немає. По кожному кандидату на внесення до люстраційного списку  подати повну  інформацію згідно переліку інформації поданої нижче спискової таблиці.

               Список  подається і в електронній формі для внесення прізвищ.

               Після збору відповідної інформації подати її заступнику голови Громадської ради політичних і   громадських організацій Малинщини , члену комітета по питанням люстрації і протидії корупції  Федоренко Василю Михайловичу , телефони : 0932994514, 00968202976, 0996483732 , або  голові Громадської ради Литвиненку В.М..

                                                                           ПЕРЕЛІК ІНФОРМАЦІЇ

                                                                  по кандидатам для проведення люстрації :

               

  1. П.І.  по Б.
  2. Дата і місце народження.
  3. Освіта , спеціальність
  4. Посада.
  5. Досвід і раніше займані посади.
  6. Належність до партій і громадських організацій з моменту досягнення

    повноліття , Посади, обов`язки при перебуванні у відповідних організаціях.

  1. Офіційна заробітна плата.
  2. Декларація про доходи і реальний майновий стан на 15.03.2014 року.
  3. Судимість .
  4. Наявність банківських рахунків та родичів за кордоном.

 

                     Просимо  надсилати інформацію про свавілля , зловживання  посадами, факти корупції ,поборам у навчальних закладах ,про порушення Закону «Про благодійництво», факти хабарництва , казнокрадства , деребанів , нехтування заявами і зверненнями громадян , байдужості і не компітентностні на мою електронну пошту vfedorenko1@gmail.com для формування розширеної електронної бази та підстав проведення люстрації , відсторонення чи забороні працювати в органах державної влади , органах місцевого самоврядування , силових,контролюючих органах , на відповідальних посадах в комунальних підприємствах.

 

                                                                             Василь Федоренко

 

Житомирські новини