RSS
Середа, 17 квітня 2024, 00:26
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Телефонує безробітний житомирянин у приймальню місцевого чиновника: — Алло, це приймальня Івана Івановича. Слухаю —...

На Житомирщині поліцейські відпрацювали алгоритм взаємодії при звільненні заручників

21.02.2021 18:01

Житомирські новини - 21 лютого поліцейські провели чергові комплексні тактико-спеціальні заходи, які проходили на територіях чотирьох громад. У навчаннях взяли участь структурні, територіальні та спеціальні підрозділи обласного ГУНП, а також представники регіональних служб, безпосередньо підпорядкованих Національній поліції України.

Навчально-тренувальні заходи поліції охопили території Коростишівської, Радомишльської, Малинської та Брусилівської громад і проходили у рамках кількох спеціальних операцій.

Поліцейські-учасники тренувальних заходів, зокрема, відпрацьовували алгоритм оперативного розкриття незаконного позбавлення волі людини у м. Коростишеві. За умовним завданням, на одній з вулиць адмінцентру громади група невідомих осіб силоміць заштовхали чоловіка в автомобіль і поїхали геть. Про подію відповідним чином були повідомлені зовнішні наряди поліції, а на виїздах з міста у всіх напрямках були виставлені поліцейські пости, у тому числі з числа працівників Управління поліції охорони в області. За короткий проміжок часу на одній з вулиць правоохоронцям вдалося заблокувати вказаний транспортний засіб. Однак умовні правопорушники застосували зброю, «поранили» поліцейського і поїхали далі.

Залучені до навчань медики оглянули правоохоронця і надали йому необхідну допомогу.

Водночас на місцях обох подій працювали слідчо-оперативні групи ГУНП в області та Коростишівського відділу поліції. Правоохоронці здійснили низку першочергових заходів для встановлення обставин кримінального правопорушення, опитали очевидців, вилучили слідову інформацію та записи наявних камер відеоспостереження, зібрали інші важливі відомості.

У результаті слідчо-оперативних заходів правоохоронці відстежили маршрут руху розшукуваної автівки і встановили місце перебування умовних підозрюваних на території уже Радомишльської громади.

Потенційно небезпечну територію, де знаходились імовірні правопорушники разом із заручником, було оточено силами поліції. На місце виїхала і працювала слідчо-оперативна група Радомишльського відділення поліції.

До участі у комплексних тренуваннях долучились рятувальники УДСНС в області і медики.

Операцію із затримання правопорушників і звільнення їх заручника провели спецпризначенці КОРДу під прикриттям бійців роти поліції особливого призначення ГУНП та ТОРу Управління патрульної поліції в області.

Згодом фахівці вибухотехнічної і кінологічної служб ГУНП оглянули транспортний засіб підозрюваних, залишений ними поблизу приміщення, в якому вони забарикадувались із заручником.

Увесь час втілення кількох поліцейських операцій у Головному управлінні Нацполіції Житомирщини працював Ситуаційний центр, де фахівці акумулювали й аналізували інформацію та координували роботу задіяних до заходів підрозділів поліції. Окрім того, представники Ситуаційного центру моніторили ситуацію безпосередньо на місці затримання умовних правопорушників.

Нагадаємо, 20 лютого навчально-тренувальні заходи поліції пройшли у Бердичівському та Житомирському районах. Правоохоронці відпрацьовували алгоритм взаємодії при розкритті розбійного нападу.

– Такі заходи масштабні і потребують залучення значних сил і засобів, у першу чергу, від поліції. Щоб не створювати жителям громад незручностей або не заважати звичній життєдіяльності населених пунктів у будні, ми провели наші комплексні навчання у вихідні дні. Результати і усі процеси будуть проаналізовані з керівниками підрозділів і служб поліції. Ми врахуємо неточності, що виникали у процесі виконання тренувальних завдань, і зведемо до мінімуму можливості їх виникнення у реальних ситуаціях. Ми удосконалюємось задля безпеки людей! - підсумував начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

Житомирські новини