RSS
П'ятниця, 29 березня 2024, 15:43
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Заходить житомирянка в рибальський магазин та запитує продавців. - Скажіть будь ласка, у вас вудки для лову риби є? -...

Сидор Кизин: Территориальные громады Житомирщины готовы делать то, чем сейчас занимается власть

15.06.2014 10:52

Во время круглого стола с участием Вице-премьер-министра - Министра регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины Владимира Гройсмана и Первого заместителя Главы Администрации Президента Украины Геннадия Зубко свою точку зрения о необходимости введения реформы местного самоуправления и территориальной организации власти выразили и председатель облгосадминистрации Сидор Кизин и председатель областного совета Виталий Француз.

Сидор Кизин отметил о том, что Украина сделала сознательный выбор в пользу европейской модели демократии и самоуправления. Сейчас в нашем государстве построена система власти, в которой общество фактически лишена полномочий самостоятельно принимать решения, на решение каких проблем стоит обратить большее внимание. Он соглашается, что следует проводить обсуждение проекта реформы, но при этом ориентироваться нужно на Европейскую хартию местного самоуправления.

Руководитель области отметил, что Украина имеет исторические традиции организации действенной модели местного самоуправления. По его словам, опыт Житомирской свидетельствует о том, что территориальные общины готовы делать то, чем сейчас занимается власть. Образцовыми в этом контексте города Бердичев, Коростень и Новоград-Волынский. Зато жители Володарск-Волынского района, богатого полезными ископаемыми, лишены возможности контролировать процесс разработки месторождений и процедуры выдачи разрешений. Вследствие этого в районе есть много нерешенных и острых проблем. Именно поэтому реформа уместна именно сейчас.

Виталий Француз признает, что процесс децентрализации власти требует времени, но начинать его следует уже сейчас.

Житомирські новини