RSS
Четвер, 28 березня 2024, 22:44
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Одного разу в американського дипломата запитали: - Що таке чиновницька дипломатія? Американець відповів: - О! Це...

У Пехова заявляють про напад команди Озерчука на журналістів

10.10.2014 15:26
Як повідомляє From-ua, агресивно налаштовані молодики на чолі з довіреною особою кандидата в народні депутати Андрія Озерчука Іваном Камінським напали на машину, в якій їхали журналісти. 

Так званий «Автомайдан», що складався з майже десяти машин, перегородив дорогу «Шкоді», у якій перебували четверо журналістів та водій, що супроводжували кандидата в народні депутати Володимира Пехова під час його зустрічей із виборцями на Овруччині. З ними також був волонтер, який займався організацією збору гуманітарної допомоги для допомоги 10-му Житомирському батальйону територіальної оборони.

Молодики перестріли машину на дорозі Овруч-Коростень на виїзді із села Потаповичі. Зупинили, витягнули усіх з машини і почали Журналісти, продовжуючи виконувати свій професійний обов’язок, почали знімати напад на фотоапарат. 

В результаті, чоловіки в зухвалій формі відібрали у них фотоапарат та мобільні телефони, вишикували їх біля машини та почали їм погрожувати. Журналісти хотіли було заховатися у машині, але їм заявили, що краще цього не робити, бо в такому випадку їх спалять разом із машиною. Молодики підпалили агітаційні матеріали, унаслідок чого загорілася лісопосадка на узбіччі. Згодом полум’я довелося гасити правоохоронцям, які прибули за викликом. 

Водночас один із журналістів на прихований диктофон зумів записати погрози на адресу журналістів від довіреної особи Озерука Камінського: 
«Ви хоч знаєте, з ким ви маєте справу? Я - головний лікар країни, я лікую людей безкоштовно. Дівчатка, ви продажні! Ви продались за гроші регіоналу, ви - проститутки. І якщо ви не закінчите свою діяльність, то з вами буде те ж саме, що і з цією машиною… Хто така Ірина Поплавська? Може ви Ірина Поплавська? Як ваше прізвище? Прізвище кажіть, я питаю!».

Потім Камінський продовжив свій погрозливий монолог двома мовами - на російській і матерній: «Вы за все смерти, бл#дь, ответите, мрази. Вы думаете, что гроши превыше всего? Я уважаемый человек в городе, я главным врачом работаю!». 

Після погроз Камінський і так звані автомайданівці роздали журналістам по глянцевій газеті, на сторінках якої було розміщено «чорний» PR на Володимира Пехова. Як з’ясувалося, видання не містило жодних відомостей про те, хто здійснив друк та хто відповідальний за наклад. 

Потім молодики почали проколювати колеса в машині, якою їхали журналісти. Коли один із журналістів спробував захистити автомобіль від пошкоджень, його вдарили в обличчя і розбили щелепу. Очевидно розуміючи, що це вже був перебір, молодики повернули журналістам мобільні телефони і фотоапарат, з якого попередньо видалили карту пам’яті та пошкодили об’єктив. 

Потім так звані автомайданівці на чолі з Камінським швиденько зібралися і поїхали. Натомість журналісти викликали міліцію та написали заяву про здійснений на них напад представників кандидата в народні депутати Андрія Озерчука. Міліція склала протокол та долучила до нього усі докази цього. Крім того журналіст, якого було травмовано, звернувся до швидкої допомоги, де зняв побої та окремо написав заяву до міліції про нанесення тілесних травм, які кваліфікували як середньої тяжкості.

Варто зазначити, що у журналістів склалося враження, що насправді так звані автомайданцівці і особисто Камінський полювали не на них, а на помічників народного депутата, кандидата в народні депутати Володимира Пехова. Оскільки побачивши у них журналістські посвідчення, один із них вигукнув, що, мовляв, Камінський промахнувся, це журналісти і за напад на них при виконанні службових повноважень, світить реальний термін.
До речі, так звані автомайданівці поспішили відзвітувати про «СВОЮ ЛЮСТРАЦІЮ» на інформаційних сайтах. Тільки «на горіхи», на відміну від того, що вони пишуть, отримали звичайні люди, а саме журналісти.

На даний момент народний депутат, кандидат у народні депутати України працює над депутатським зверненням з приводу даного інциденту до Генерального прокурора України, Адміністрації Президента України, журналістських профспілок та організацій, що займаються безпекою і захистом прав журналістів. Окреме звернення Володимир Пехов планує направити у Міністерство охорони здоров’я України, щоб вони перевірили трудову діяльність лікаря Івана Камінського, в тому числі і його психічне здоров’я, оскільки той себе вважає «головним лікарем країни».

«Дуже прикро, що люди, які сьогодні чинять розбій і залякування журналістів, називають себе активістами і автомайданівцями. Насправді ці люди під керівництвом своїх вождів-псевдодемократів нівелюють усі набуті демократичні цінності, повертають Україну назад до часів правління Партії регіонів. Повірте, я був у Партії регіонів. Але вийшов, бо зрозумів всю ганебну суть лідера цієї політичної сили. Янукович зрадив всіх нас, зрадив весь народ. І я нікому не бажаю знов туди повернутися, це шлях в нікуди. 

Натомість ці новітні активісти, які підтримують так званих демократів і водночас нападають на журналістів, своїми діями повертають нас до старих часів і пропонують жити «по-понятіям». Прикро, що ці злочини прикриваються ідеями Революції Гідності. Прикро, що примарне бажання зайняти крісло народного депутата опускає кандидата в депутати до фактичного злочину. 

Я сподіваюсь, що правоохоронні органи дадуть об’єктивну оцінку подіям, що сталися із нападом на журналістів, а розслідування буде закінчене у якнайкоротші терміни», - заявив Володимир Пехов.

 

Житомирські новини
Теги: