RSS
Четвер, 28 березня 2024, 15:20
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Телефонує безробітний житомирянин у приймальню місцевого чиновника: — Алло, це приймальня Івана Івановича. Слухаю —...

Розпочалася перша в 2020 році сесія обласної ради

05.03.2020 10:24

Житомирські новини - Сьогодні, 5 березня, розпочалася чергова 30-та сесія обласної ради VII скликання, перша в 2020 році. У сесійній залі зареєструвалися 55 депутатів. Під час сесії депутати планують розглянути майже 100 питань, які затвердили під час засідання президії обласної ради.

Участь у сесії бере голова ОДА Віталій Бунечко та його заступники.

Під час сесії депутати розглянуть звіт голови ОДА про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2019 рік, Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету Житомирської області за 2019 рік.

Також серед питань – затвердження програм розвитку та фінансової підтримки медичних закладів області, а також низка комунальних питань та звернень від депутатів до центральних органів влади.

На початку сесії Гімн України виконав Поліський академічний ансамбль пісні й танцю “Льонок”.

Перелік питань
для розгляду на 30 сесії обласної ради сьомого скликання

Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2019 рік.
Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету Житомирської області за 2019 рік.
Про інформацію прокурора Житомирської області щодо результатів діяльності органів прокуратури області за 11 місяців 2019 року.
Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2019 році.
Про Програму проведення інвентаризації земель на території Житомирської області на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний протитуберкульозний диспансер» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирська обласна психіатрична лікарня» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний багатопрофільний спеціалізований фтизіопульмонологічний санаторій «Лісова казка» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний центр психічного здоров’я» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний міжрайонний діагностичний центр у м. Коростені» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласне патологоанатомічне бюро» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний центр громадського здоров’я» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний центр спортивної медицини» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 875, зі змінами.
Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 №876, зі змінами.
Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.03.2016 № 147 «Про обласну щорічну медичну премію імені О.Ф. Гербачевського».
Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.06.12 № 585, зі змінами.
Про встановлення персональної стипендії народному артисту України Карповичу М.І.
Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 № 1730 «Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього середовища на 2020 рік».
Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2020 рік.
Про внесення змін у рішення обласної ради від 27.07.2017 № 742.
Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2020 рік.
Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
Депутатські запити.
Питання комунальної власності:

Про призначення начальника комунального підприємства «Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації» Житомирської обласної ради.
Про переукладення контракту з Солдатовим В.К.
Про переукладення контракту з Дмухівською Н.С.
Про внесення змін у контракт від 22.12.2016, зі змінами, з начальником Житомирського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Житомирської обласної ради.
Про внесення змін у контракт від 02.11.2017 з директором комунальної установи «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради.
Про внесення змін у контракт від 02.11.2017, зі змінами, з директором комунального некомерційного підприємства «Обласний центр громадського здоров’я» Житомирської обласної ради.
Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Бердичівського педагогічного фахового коледжу Житомирської обласної ради.
Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського базового фармацевтичного фахового коледжу Житомирської обласної ради.
Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського медичного інституту Житомирської обласної ради.
Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Новоград-Волинського медичного фахового коледжу Житомирської обласної ради.
Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Бердичівського медичного фахового коледжу Житомирської обласної ради.
Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка Житомирської обласної ради.
Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського музичного фахового коледжу ім. В.С. Косенка Житомирської обласної ради.
Про затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласне патологоанатомічне бюро» Житомирської обласної ради.
Про надання згоди дочірньому підприємству «Коростишівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.
Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.
Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою.
Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
Про надання згоди дочірньому підприємству «Романівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.
Про затвердження технічної документації із землеустрою.
Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.
Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.2014 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
Про затвердження передавального акта КУ «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради та Статуту КНП «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради.
Про затвердження передавального акта КУ «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради та Статуту КНП «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради.
Про відміну процесу припинення комунальної установи «Обласний спеціалізований будинок дитини» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
Про затвердження проміжного ліквідаційного балансу комунального навчального закладу «Ушомирська загальноосвітня школа–інтернат І–ІІ ступенів» Житомирської обласної ради.
Про припинення комунального підприємства «Надра Житомирщини» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради.
Про надання дозволу на отримання кредитного ліміту.
Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області майнового комплексу та приміщення.
Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області геріатричних крісел.
Про зняття з контролю рішень обласної ради.
Про надання дозволу на списання транспортних засобів.
Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
Про встановлення орендної плати.
Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 № 1762 «Про встановлення орендної плати бюджетним установам».
Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 № 1763 «Про встановлення орендної плати».
Про приватизацію нерухомого майна (гаражи), що знаходиться за адресою: м. Малин, вул. Гагаріна, 17 б.
Про приватизацію нерухомого майна (теплиця), що знаходиться за адресою: м. Новоград-Волинський, вул. Шевченка, 72.
Про надання дозволу на отримання кредиту.
Про надання згоди на передачу об’єкта нерухомого майна у державну власність.
Про затвердження Методики розрахунку вартості платних послуг, які надаються комунальними закладами охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Центру професійно-технічної освіти Житомирської обласної ради.
Про утворення об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення.
Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.2015 № 41, зі змінами.
Про внесення змін у Положення про помічника-консультанта депутата Житомирської обласної ради. (Регламентна)
Про перейменування населеного пункту Станишівської ОТГ Житомирського району.
Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Ігнатюка П.М., Мілевського М.І., Домбровського Ю.Ф.
Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Гончаренко З.Г.
Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо розміру грошової застави на місцевих виборах. (Регламентна)
Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення звуження повноважень органів місцевого самоврядування.
Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо внесення змін у постанову Кабінету Міністрів України від 05.02.2020 №65.
Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недоцільності передачі функцій епідеміологічного нагляду на місцеві бюджети.
Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо збільшення кількості опорних лікарень.
Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо скасування абонентської плати за транспортування газу.
Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України про створення (відновлення) Міністерства аграрної політики України.
Про звернення депутатів обласної ради до НКРЕКП щодо перегляду тарифів по розподілу (передачі) електричної енергії.
Про звернення депутатів Житомирської обласної ради щодо впровадження земельної реформи в Україні.
Про звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України щодо недопущення розгляду законопроєкту № 2684.
Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» щодо ситуації яка склалася на Житомирському обласному телебаченні та радіо Суспільного мовника.
Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять дев’ятій сесії обласної ради сьомого скликання.
Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Житомирські новини