RSS
Четвер, 28 березня 2024, 23:34
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Повертається додому місцевий чиновник, добряче хильнувши з колегами: - Ллл-ллл-люссссся, я ссс-ссс-сеня взагалі не пив! - От...

Випускний - 2015 у Житомирі: підраховуємо вартість свята

21.05.2015 14:32

Житомир, новини - До закінчення занять у школі залишається менше місяця, і підготовка до шкільних випускних у самому розпалі, - пише газета «Місто».

Батьки старшокласників ламають голову над дилемою: свято дитини має бути «не таким, як у всіх», і водночас – «не гіршим, ніж в інших».

Декорування школи, подарунки вчителям і керівництву, плаття, взуття, костюм, зачіска, макіяж і манікюр... А ще фото, відео, ресторан з розважальною програмою – це все незмінні атрибути сучасного випускного, від яких може обертом піти голова. Очевидно, що підготувати хлопця для урочистого заходу обійдеться батькам дешевше, ніж дівчину.

Варіантів проведення урочистого випускного на сьогодні безліч, усе впирається тільки у вартість. Незважаючи на кризу й дорожнечу, «розважальна промисловість» бере своє. Ті батьки, які не обмежені у фінансах і не бажають брати на себе організаційний тягар, за порадою «бувалих», звертаються до спеціалізованих агентств. Ті візьмуть на себе все: від пошуку приміщення до узгодження меню (у середньому від 250 до 500 грн з особи). У цю вартість зазвичай входять гарячі закуски, напої, десерти та інше. Якщо підбирати заклад для урочистостей самостійно, то не виключено, що багато вигадати не вийде, адже часто кафе й ресторани надають знижки постійним клієнтам, серед яких саме такі агентства або постійні організатори.

Культурна програма – тема окрема, усе залежить від побажань замовника.

Фотозйомка випускного вечора, репортаж з подальшою поверхневою обробкою фотографій коштуватиме в межах 250–300 грн за годину роботи – чим більше годин працює фотограф, тим більше шансів збити ціну. За додаткову плату в 250–400 грн можна замовити персональний альбом з випускного. Його ціна залежатиме від кількості сторінок, фотографій і обробки.
Найголовнішим атрибутом випускного вечора, звичайно ж, вважається вечірнє вбрання.
Погода, фотосесія, розважальна програма й навіть святкове меню – усе це дрібниці порівняно з вибором сукні.

Пошиття оригінального вбрання батькам може обійтися в суму від 600 до 2000 грн. Це без урахування вартості тканини, адже її видів безліч, так само, як і вподобань.

Альтернативою пошитій на замовлення сукні може бути звичайне покупне вбрання. Вартість такого одягу дуже варіюється. Їх вартість коливається від 700 гривень до, приміром, 2500 гривень. До того ж, можна дістати будь-яке вбрання на замовлення, але на це потрібні час і гроші.

З одягом для хлопців інша справа. В основному батьки воліють одягнути сина в покупне вбрання, орієнтуючись на прийдешні студентські будні. Костюм, сорочка, ремінь, туфлі – підбираються суто індивідуально. Такий «джентльменський» набір обійдеться батькам по мінімуму приблизно у 1900 гривень.

Вартість манікюру для юної красуні, залежно від складності та рівня, варіюється від 40 до 200 гривень. Зачіска коштуватиме в середньому від 100 до 300 гривень. А прихильницям вечірнього макіяжу, щоб не завдати собі сорому, доведеться заплатити за красу від 150 гривень.

Роман Шупенко

Житомирські новини