RSS
Четвер, 28 березня 2024, 21:01
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Сидит девушка в кафе на Михайловской и пьет ароматное кофе. Вдруг подходит к ней депутат и говорит: «Девушка, можно я за...

Володимир Піньковський: Медведчук end Клюєв сьогодні «рулюють» Україною…

18.12.2013 08:05

Все таки дочекався свого зоряного часу Віктор Медведчук, дочекався. І хоча ще геть недавно його і на поріг не хотіли пускати до владних кабінетів на Банковій, то вже сьогодні він по п’ять годин підряд «консультує» президента України по низці питань, як зовнішньої так і внутрішньої політики України.

Така активна, та дещо несподівана для українського політикуму комунікація (я вже не кажу про суспільство в цілому)  стала можливим завдяки як мінімум двом моментам: В.Янукович в Сочі 27 жовтня домовився що «Україна вже нікуди не йде», а  за це від Кремля вона отримає певні дивіденди і перш за все для своєї, «стоматологічної галузі», в тому числі  передбачені і  персональні заохочення від яких, ну просто неможливо відмовитися...

 Але, на думку ВВП,  всі ці «новаційні» процеси в Україні хтось має контролювати, і кому, як не кумові, це зручно, а головне надійно доручити. Таким чином Кремль  призначив В.Медведчука «смотрящім» в Україні, на що українська сторона охоче погодилася, бо і сама давно застосовує на практиці цю не правову інституцію, вважає її дієвою  і не збирається від неї відмовлятися в найближче десятиліття.

 Більше того, В.Медведчук в оновленому уряді України мав зайняти посаду віце-прем’єра, щоб особисто та на практиці тримати руку на пульсі та здійснювати загальне керування  української економіки і політикою української держави  в цілому.

По друге, така можливість сталася ще і тому, що з часів партнерської роботи по виборах  президента  2004 року Віктор Медведчук та Андрій Клюєв, не тільки не обірвали теплі та дружні  зв’язки, а і проводили багато часу разом в «світських розмовах» про велике спільне майбутнє обох «братніх» слов’янських народів, і ось, воно для них настало…

Ну а далі, при планах про переформатування уряду вже в грудні цього року А.Клюєв мав стати прем’єр-міністром, В.Медведчук віце-прем’єром, В.Захарченко ,- найближче до гаранта, мав в кінці-кінців очолити АП на Банковій.  ВВП в Сочі погодив такий кадровий розвиток подій вважаючи його оптимальним та таким, що сприяє подальшому поглибленого розвитку «добросусідських, рівноправних та взаємовигідних» відносин!

 В доказ саме  цього сценарію свідчить подальший, вже сьогоднішній розвиток ситуації що саме  РНБО України  дало  вказівку голові КМДА О.Попову та начальнику київської міліції Валерію Ковшу, і тому ж Віталію Захарченку,   зачистити мирних мітингуючих в ніч на 30.11.2013р. щоб  встановить все ту ж, вже ненависну більшості українців  «йолку».  Більше того, на разі  в цій ситуації намагаються зробити «цапом відбувайлом»  заступника голови РНБО Володимира Сівковича, голову КМДА О.Попова та начальнику Київського ГУ МВС Валерія  Коряка, буцімто саме в їхніх голова  «народилося» таке рішення. На справді, так воно і було, правда, запропонував розвиток саме таких подій вже згадуваний мною кум ВВП та головний «смотрящій» в Україні Віктор Медведчук,  про що свідчить і Ірина Богословська і низка інших осіб обізнаних у цій гучній справі.

Але сталися ніким не передбачувані обставини, карти  Медведчуку і Ко сплутали прості українські хлопці та дівчата( народжені вже в часи незалежної України), які бачать власний шлях розвитку держави та себе в ній. Вони, в буквальному розумінні цього слова грудьми стали за обстоювання простих та елементарних прав і  свобод, так гарно виписаних в основному законі, Конституції України, та яка так ганебно нехтується тими, хто мав би її  дотримуватися і захищати.

Подібний розвиток подій, звісна річ, не входив в плани ні В.Януковича, ні інших сьогоднішніх керманичів держави, але для В.Медведчука є прийнятним та перспективним, бо координально дестабілізує ситуацію в країні та збільшує шанси на роль та місце Кремля в цьому процесі взагалі, а «смотрящєго» – зокрема.

Мушу визнати, що роль і місце В.Медведчука в останні два десятиріччя завжди було суттєвим, а інколи і визначальним. Так, в 2004 року під час президентської кампанії від був головним організатором паралельного підрахунку голосів та створенню таємного сервера та суто української новації «темників». Далі, вже в тандемі В.Медведчук–Ю.Тимошенко будують конструкцію «великої коаліції» ПР і БЮТ що мала на меті суттєво змінити Конституцію новою  більшістю та перетворити українську державу та суто тоталітарне утворення (в політичній історії це утворення колоритно називають «Коаліцією «ПРіБ’ЮТ»).

Потім в тандемі, все з тією ж Ю.Тимошенко В.Медведчук вже в 2009 році максимально зблизив її з кремлівським кумом та вивів Україну на підписання скандальних газових угод, що в підсумку «боляче вдарило»  по бюджету держави, а вчорашню  партнерку привело до гучної кримінальної справи  з подальшою посадкою, як виявляться вже сьогодні, це вже надовго…

На сьогодні саме В.Медведчуку найбільш вигідно поглиблювати політичну та економічну кризу в країні, занурювати її в хаос неконституційних дій, доводити до дефолту всієї економіки та держави в цілому. Ніякому Януковичу чи Клюєву він не збирався та й не планує допомагати, в тому числі і російськими грошима,  бо навіщо Кремлю успішна європейська  та економічно незалежна Україна, і в першу чергу з проукраїнським  незалежним  Президентом!

Але останнім часом ситуація в країні  різко змінилася і взявся змінити її сам український народ, тому не взяти  до уваги масові протестні акції вже неможливо, тому саме він, народ,  сьогодні, можливо  вперше за багато років, як і має бути за Конституцією,  став  справнім джерелом влади.

Ситуацію «спустити на гальмах» вже не вдасться, бо до процесу долучились і численні авторитетні держави світу та міжнародні інституції, які не тільки уважно спостерігають за перебігом подій, а і вимагають від держави дотримання законності і правопорядку.

Але ситуацію не потрібно  віддавити і «штатним» та пихатим  опозиціонерам, які все життя «просиділи» у владі всіх рівнів, наїли пики та на плахи кармани тим, що на їх думку «погано лежало», і все це на державній службі, або в депутатському корпусі різних рівнів, в тому числі і місцевого…

Вони вже давно  не справжнішні, скоріше вже вчорашні, вони просто представники конкуруючого клану, який просто тотально програв при формуванні таких політичних конструкцій як то ПРіБЮТ або інших, в тому числі і місцевих постійних та ситуативних  коаліцій

Для мене очевидно одне, зірка В.Медведчука остаточно «зайшла» ще в 2004 році,  а це, зараз,  був її  разовий  сплеск, можливо «вибух», після чого( як ми бачимо)  уламками закидало не тільки євромайдан та мирно протестуючих студентів, а і кожного порядного та патріотичного мешканця країни Україна.

Максимально затягнувши ситуацію з розглядом подій 30 листопада президенту України вже не обійтись превентивними мірами. Однозначно мають «піти» «смотрящій» Медведчук  назавжди  забравши з собою в політичне небуття і  Клюєва і Захарченка.

Якщо президент вчасно не зрозуміє цього, не схаменеться з відстороненням  нового куратора сьогоднішніх процесів в Україні, то від власноруч підготує собі правове і політичне підґрунтя для заходу на третю посадку, як то сталося з його попередницею, а підстав для цього останнім часом виникає більше ніж достатньо…

Володимир Піньковський

Житомирські новини