RSS
Субота, 20 квітня 2024, 07:55
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
іменинники

Демяненко Юрій Володимирович, екс-начальник УМВС в Житомирській області, полковник міліції

Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Чиновник запізнився на роботу та змушений писати пояснювальну записку: - Я прийшов на роботу о 10-00, а не в 09-00, тому що до 10-00...

Як у Житомирі «політики» використовують Майдан...

30.01.2014 08:37

Таку думку на своїй сторінці висловив [b]заступник мера Житомира Юрій Мойсеєв[/b], коментуючи останні події в країні.

Сьогодні мав бажання бути присутнім на третьому засіданні «Народної ради», після виступу міського голови, почалися виступи людей, маючих свою думку, бажаючих висловитися! Зрозуміло, що не всім подобаються думки окремих людей, можливо думки і схожі, але кожен їх висловлює по іншому, тому люди, які ще вранці разом, на морозі, стояли біля адмін. будинків, вже в день під час виступів кричали один одному «Геть» и це говорить про те, що далеко не всі люди, які стоять на вулиці, мають однакову думку та стоять за одні і ті ж ідеї! І напевно це нормально, демократія…! Але коли головуючий «Народної ради» промовив порядок денний, а саме:

1. Переформування складу виконавчого комітету міської ради;
2. Обговорення бюджету на 2014р.;
3. Заслухати звіти заступників міського голови щодо їх роботи за 2013р.

Мені стало все зрозуміло, ідеї громади міста, взагалі нікого не цікавлять, мета окремих «політиків» набагато простіша – дорватись до влади, не нехтуючи ні чим! Використовуючи «Майдан», людей, які годинами, днями, місяцями стоять на вулиці – вони ведуть торги, як на базарі!

Якщо друге питання порядку денного, я ще розумію, воно дійсно може і повинно цікавити громаду міста. То інші два питання суто політичні і включались в порядок денний для шантажу міського голови. Певна когорта «політиків» місцевого розливу, намагається прикриваючись громадою міста, користуючись непростою ситуацією в місті, вирішити свої особисті меркантильні інтереси, видаючи свої «ідеї» за ідеї громади з «Майдану». Можливо когось з громади міста і цікавить склад виконкому (навіть не бажаючи заслухати звіт про його роботу) або звіти заступників міського голови, але чомусь я впевнений що їх не дуже багато і не за ради цього вони вийшли на вулиці. Я особисто не боюсь звітів і навіть сам за те щоб хоча б двічі на рік, кожен заступник звітував про свою роботу, але коли на останні дві сесії готувався прозвітувати, а деякі депутати просто не хочуть слухати, пропонуючи перенести на наступну сесію, а потім на неї не приходять, то виникає питання: а чи дійсно цей звіт комусь потрібен? Чи це тільки привід для чергової кадрової лихоманки?

Особисто я ЗА те щоб був вільний доступ людей на кожну сесію міської ради, щоб люди особисто, мали змогу дивитися, як голосує їхній або інший депутат, а депутат, перед тим, як натиснути кнопку «ЗА» або «ПРОТИ» розумів, що на нього дивиться громада, його виборці.

Я ЗА те щоб кожна сесія міської ради транслювалася на вулицю і та людина, яка з різних обставин не попала в сесійний зал, мала змогу чути, що там відбувається. Я ЗА те щоб кожна людина, яка має бажання приймати активну участь в життєдіяльності міста, в тому числі і при формуванні БЮДЖЕТУ - мала також і таку можливість. Але жити за принципом: «чим гірше, тим краще», ніколи не буду!

Тому бути присутнім на «Народних радах» з заздалегідь, кулуарно прописаним окремими «політиками» сценарієм, не маю жодного бажання. А людей прошу одне, не давайте можливості Вас використовувати…

Житомирські новини