RSS
Четвер, 28 березня 2024, 23:07
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Повертається додому місцевий чиновник, добряче хильнувши з колегами: - Ллл-ллл-люссссся, я ссс-ссс-сеня взагалі не пив! - От...

Житомир, Сергій Борисенко: Закон розпочне діяти тільки після виконання його умов у повному обсязі

12.02.2014 20:19

На цьому сьогодні, 12 лютого, наголосив заступник прокурора області Сергій Борисенко під час брифінгу із журналістами, на якому йшлося про особливості застосування Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Сергій Борисенко підкреслив гуманний характер прийнятого Закону та  запровадження ним чіткого механізму, який забезпечує звільнення від кримінальної відповідальності та покарання осіб, які брали участь у масових акціях протесту, не допускає їх переслідування і покарання.  Водночас, дає змогу налагодити безперешкодну діяльність органів державної влади, місцевого самоврядування.

«Реалізація Закону створює правову основу для добровільного та мирного, виваженого вирішення протистоянь. А в цьому мають бути зацікавлені всі сторони процесу», - звернув увагу журналістів заступник прокурора.

Особливий акцент Сергій Борисенко зробив на тому, що Закон вводиться у дію лише після виконання його вимог в усіх, без винятку, регіонах України.

Таким чином, і відповідальність щодо його виконання покладена не тільки на прокуратуру, правоохоронні та судові органи, а й на організаторів та учасників протестів.

Він повідомив, що Законом визначено порядок звільнення від кримінальної відповідальності, покарання, а також від відбування адміністративного арешту осіб, які вчинили відповідні правопорушення з 27.12.2013 до дня набрання ним чинності, за умови, що вони пов’язані з масовими акціями.

Дія Закону розпочинається з дня, наступного за днем розміщення на офіційному веб-сайті Генеральної прокуратури України повідомлення Генерального прокурора України про фактичне вчинення учасниками масових акцій протесту сукупності низки дій.

Це, по-перше, звільнення усіх зайнятих під час акцій протесту будівель чи приміщень органів державної влади та органів місцевого самоврядування, щоб особи, що там працюють, мали безперешкодний доступ до робочих місць.

Також мають бути розблоковані усі транспортні комунікації на вулиці Грушевського у місті Києві, а також інші вулиці, площі в усіх інших містах, крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту.

Сергій Борисенко зауважив, що всі ці дії мають бути виконані у стислі строки. Якщо до 17 лютого 2014 року на офіційному веб-сайті Генеральної прокуратури України таке  повідомлення про фактичне вчинення учасниками масових акцій протесту сукупності дій, передбачених статтею 9 цього Закону, не буде розміщено, Закон втрачає чинність з дня, наступного за останнім днем цього строку – 18 лютого.

 «У Житомирської області, на сьогоднішній день, відсутнє захоплення чи блокування будівель органів державної влади та місцевого самоврядування, вулиць, площ тощо»,- повідомив Сергій Борисенко.

«Разом з тим, органи внутрішніх справ області розслідують два кримінальні провадження, які, у разі введення в дію вище згадуваного Закону, будуть закриті. Це, зокрема, кримінальне провадження, розпочате за фактом замаху на захоплення будівлі Житомирської ОДА, готування до хуліганства, опору працівникам правоохоронного органу та за фактом погрози знищення майна працівника правоохоронного органу», - уточнив він.  

Сергій Борисенко підкреслив, що органи прокуратури з максимальною відповідальністю ставляться до виконання Закону.

«Для здійснення контролю та моніторингу щодо забезпечення виконання Закону на території Житомирщини, у прокуратурі Житомирської області створено робочу групу, до складу якої увійшли керівники управлінь та відділів прокуратури області. Очолив робочу групу прокурор області Валерій Шкуро», - повідомив він і додав, що робоча група постійно відслідковує ситуацію в області.

Підсумовуючи розмову на зустрічі із журналістами, Сергій Борисенко закликав засоби масової інформації донести до громадськості головне:  «Перед нами усіма – правоохоронними органами, судами, органами влади та місцевого самоврядування, а також громадськими активістами постала надзвичайна відповідальність. Йдеться про прийняття доленосних рішень наших співвітчизників, від яких залежать ще й долі їхніх родин, дітей, близьких. Сьогодні надзвичайно важливо повернутися до стабільності».

Житомирські новини