RSS
П'ятниця, 19 квітня 2024, 20:44
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Житомир, в одній із квартир міста: Знаєш, мила, досить мене пригнічувати та постійно «пиляти»! Все, набридло так жити!...

Ігор Вержанський, Інститут землеустрою: Сподіваємося на тіснішу співпрацю з нинішньою владою

27.03.2014 08:53

За рік ДП «Житомирський науково-дослідний інститут землеустрою» вийшов з півмільйонної боргової ями. Нині державне підприємство є найбільшим в області платником податків до бюджету. Інститут проводить найбільш складні види землевпорядних робіт в області, жодна організація не може конкурувати з підприємством, яке має відповідну наукову і одну з найпотужніших матеріально-технічну базу.

Про діяльність інституту, земельні питання, деякі роз’яснення для жителів Житомирщини, про сьогоднішню владу та заклики до тіснішої співпраці з нею – у інтерв’ю з керівником ДП «Житомирський науково-дослідний інститут землеустрою» Ігорем Вержанським.

 - Ігоре Адамовичу, чому жителям Житомирщини вигідніше замовляти землевпорядні послуги саме у вас – у державному підприємстві, аніж у приватних фірмах?

- Взагалі краще мати договірні відносини з державними структурами, тому що виконання  робіт буде вчасним, якісним, та при можливих похибках є гарантії, що все буде виправлено та зроблено у відповідності до законодавства. Є неодноразові приклади приватних фірм, які працювали, згодом зникали, а через деякий період з’являлися, але з іншою назвою та адресою. Претензії громадян не враховувалися, адже фірма вже ліквідована. А потім, як кажуть, «шукай вітру в полі»: ні виконаної роботи, ні втрачених за неї коштів громадяни повернути не можуть.

Ми намагаємось вести цінову політику таким чином, щоб вона була прийнятна для кожного громадянина. У нас є маркетинговий відділ, який надає всі види роз’яснень громадянам безкоштовно. При потребі, якщо їх влаштовують наші умови, заключається договір, виконуються роботи, зазначаються терміни, тобто затверджується та узгоджується весь комплекс робіт.

Інститут має 50-ти річний досвід роботи у сфері землевпорядкування. Ми маємо необхідну документальну базу, архів. Крім того, так як ми являємося науково-дослідним інститутом, в штаті маємо науковців, кандидатів наук. Це дає наукове підґрунтя для виконання робіт. Ми неодноразово виступали з ініціативами до змін в земельне законодавство, адже нам усім відомо наскільки воно не врегульоване.

Наше підприємство має в своїй базі одну із найпотужніших в області технічну базу, сучасне, точне технологічне обладнання. Для прикладу, якщо встановити точку винесену на місцевість, похибка цієї точки не буде більше двох сантиметрів. Це говорить про точність у роботі.

- Нещодавно інститут мав великі заборгованості,  яка ситуація у вас на даний час? З якими проблемами вам  ще доводиться стикатися?

- Я очолив підприємство рік тому, до цього, більше шести років, працював в сфері земельних відносин на керівних посадах. Підприємство перейшло під моє керування з чималим спадком - 500 тис грн боргу. Фактично за рік ми вийшли із цієї боргової ями, завдяки колективу, команді з якою я працюю. Упродовж року не було жодної затримки по заробітній платі, податкам. Закрито попередні заборгованості по різних виплатам, відрядженням, науковим пенсіям. За цей термін ми вийшли на гідний рівень на державному рівні, інститут увійшов до трійки кращих в Україні.

Проблеми, звичайно, є. У минулому році ми виграли тендер на державне замовлення, виконали весь обсяг робіт по договірним замовленням. Відповідно за свій рахунок виплатили податки, заробітну плату, відрядження, розхідні матеріали, але з бюджету нам не виплатили повної суми. Обіцяли повернути цей великий борг з центрального бюджету до нового року, але на тому словах і зупинились. Маємо надію, що з покращенням економічної ситуації, нам все таки відшкодують кошти за ту роботу, яку ми виконали.

- Скільки орієнтовно підприємство сплачує коштів в бюджет?

- Інститут є найбільшим платником податків у бюджет із підприємств в сфері земельних відносин в Житомирській області. Сплачуємо не один мільйон гривень…

- Чи тісна у вас співпраця з владою,  керівництвом області?

- З минулою владою не було співпраці, діалогу, взаєморозуміння у певних професійних питаннях. Був навпаки - супротив, як у колишнього губернатора області, так і керівника апарату ОДА. Але не дивлячись на це, ми витягнули з кризи підприємство фактично за рік. Вважаю, ніякі ні особисті амбіції, ні інша політика не має впливати на результат роботи. До речі, вже більше року мені особисто не давали узгодження щодо призначення на посаду. До цих пір ця ситуація не вирішилась. Сподіваюсь на співпрацю, на більш налагоджений, конструктивний діалог з нинішньою владою. Хочу відмітити, що по крокам нового губернатора видно, що це вже інша думка, філософія, бачення. Практика поєднання свіжого, молодого потенціалу з минулим напрацюванням була  і в нашому колективі. Ми брали виключно фахівців із землевпорядною освітою, поєднували це з великим досвідом, хто звик текти за течією – пішли.

- Чи не пов’язані ваші позитивні  відгуки про нову владу з якимись політичними поглядами?

- Я не відношусь до жодної політичної партії, але як і кожен прогресивний українець та патріот, бачу нашу Україну цивілізованою, заможною, самодостатньою, комфортною для проживання громадян державою. Так, справжньою європейською країною! Хочу побажати нам усім в такий нелегкий час, коли «брат у ворот», словами, які звучать під час проведення католицької меси, під час якої традиційно всі бажають один одному миру - Pokojі  milosc!

Житомирські новини