RSS
П'ятниця, 29 березня 2024, 03:08
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- - Алло, це пожежна частина? -Так!  - У мене в кімнаті - велика пожежа, рятуйте! - Скажіть, де ви знаходитесь територіально? - У...

Юрій Антіпов: Хто поверне «Коменерго-Житомир» 300 тис грн?

24.03.2014 11:53

Скандальний конкурс з визначення виконавців комунальних послуг, проведений у вересні минулого року, завдав ТОВ "Керуюча компанія "КомЕнерго-Житомир" матеріальних і моральних збитків, спричинив плутанину в середовищі споживачів послуг щодо розрахунків за них. Усі обставини конфліктної ситуації і шляхи її вирішення - у розмові кореспондента газети "Місто" з директором ТОВ "Керуюча компанія "КомЕнерго-Житомир" Юрієм Антіповим.

- Юрію Олеговичу, 16-ий жек розповсюдив оголошення укладати з ним мешканцями будинків договори з надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які обслуговує очолювана Вами "Керуюча компанія "КомЕнерго-Житомир". Поясніть, будь ласка, що відбувається?

- Однозначно, дії адміністрації КВЖРЕПу №16 є протиправними. Вони вводять людей в оману, а укладені з цим підприємством договори не мають жодних юридичних підстав, поскільки послуги надає компанія "КомЕнерго-Житомир". Це скидається на шахрайство. Думаю, що правозахисні органи мають примусити КВЖРЕП №16 принаймні вибачитись перед тими, хто йому повірив і уклав з ним договори.

- Наскільки відомо, зазначена колізія бере початок з вересневого минулого року конкурсу щодо визначення виконавців комунальних послуг, у результаті якого Керуючу компанію було позбавлено дозволу продовжувати обслуговувати житловий фонд. Як є наразі?

- Відповідно до рішення адміністративної колегії обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 23 листопада 2013 року результати вересневого конкурсу з визначення надавача комунальних послуг по лотах житлового фонду, підпорядкованого нашій компанії, визнано незаконними, є відповідне рішення і адміністративного суду.

Коли журналісти телеканалу НТН приїхали у вересні і розслідували правомірність проведення конкурсу, я сказав: "Закон - для всіх". Є постанова Кабінету Міністрів України №631, де чітко регламентовано процедуру проведення конкурсу. Але Світлана Півоварова, як начальник житлового управління  міської ради, що виступає організатором проведення конкурсу, вирішила по-своєму трактувати законодавство. Виконавчий комітет міської ради, незважаючи на висновок юридичного департаменту міської ради щодо порушень норм проведення конкурсу, як констатує обласне відділення Антимонопольного комітету України, легалізував незаконні дії організатора конкурсу.

По суті, робилося все, аби за будь-що вивести нашу компанію з ринку надання комунальних послуг, не дозволяючи нам працювати офіційно. Наше місце мали зайняти жеки №№13 і 16. Проте ці жеки не могли надавати послуги, поскільки не мали узаконених тарифів. Але й цей факт не зупинив тодішню міську владу. Вона пішла далі - дозволила жекам працювати за тарифами, що (зверніть увагу!)... не мали обов'язкового в таких випадках висновку інспекції з цін. Тобто було вчинено чергове грубе порушення діючого законодавства.

Ми знали, що припинення маніпуляцій нормами закону - лише питання часу, і не припиняли обслуговувати підвідомчий нам житловий фонд. Не перешкодили й намагання Світлани Півоварової примусити наших працівників писати заяви про перехід на роботу у жеки №№ 13 і 16. Люди вистояли. Я ними пишаюся. Якби вони повелися на агітацію, то протягом останніх восьми місяців не отримували б зарплату. Уявляєте, що це могло бути? А так із заробітною платою у нас все гаразд.

Врешті-решт, 27 лютого 33-та сесія міської ради прийняла рішення "надати дозвіл ТОВ "Керуюча компанія "КомЕнерго-Житомир" на виконання функцій з управління та утримання житлового фонду Житомирської міської ради з 12 вересня 2013 року до визначення у встановленому чинним законодавством порядку виконавців послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в житлових будинках комунальної власності м.Житомира". Таким чином з 12 вересня минулого року і по сьогодні наша компанія працює на законних підставах. Все стало на свої місця. За винятком поведінки адміністрації жеку №16. До честі керівництва жеку №13, воно, на відміну від колег із жеку №16, об'єктивно оцінило ситуацію і не вдалося до обману людей, пропонуючи їм укладати договори, що є юридичним нонсенсом.

- Що далі?

- На сьогодні формується робоча група з представників міської ради, нашої компанії, федерації роботодавців ЖКГ України та ще, мабуть, представників Мінрегіонбуду, як консультантів, з приведення в належний стан документів конкурсу. Насамперед йдеться про забезпечення чистоти та прозорості проведення процедури конкурсу з тим, щоби виконавців послуг визначити, як зазначено у рішенні міської ради, "у встановленому чинним законодавством порядку".

Я сподіваюся на плідну співпрацю із в.о. міського голови Любов'ю Володимирівною Цимбалюк, новим профільним заступником міського голови, якого незабаром призначать, депутатами міської ради. Вірю, що буде проведено незаангажоване розслідування діяльності організатора конкурсу з відповідними висновками та притягненням до відповідальності порушників законодавства. Адже на сьогодні під великим запитанням залишається півмільйона гривень за пільги і субсидії, не одержаних нами. До речі, ці кошти в т.ч. мають піти на погашення наших боргів перед комунальним підприємством КАТП-0628 і Агентством з управління майном міської ради, з якими ми співпрацюємо.

- Наскільки реально не втратити ці кошти?

- За січень-лютий поточного року субсидії ми втратили, оскільки дозвіл на виконання наших функцій офіційно одержали тільки 27 лютого. Це досить немала сума, адже  обслуговуємо найбільшу частку споживачів компослуг міста - 12,8 тис. абонентів. Маю велике прохання до отримувачів наших послуг, які набули право на одержання субсидії, до кінця березня подати заяви у Корольовську районну раду. Лише тоді держава зможе розраховуватись з нашою компанією належним чином.

На сьогодні невідомою є доля 300 тис. грн компенсації державою нашій компанії обслуговування пільгових споживачів за минулий рік. Ці гроші завжди надходять з Державного бюджету у кінці року. У ході згаданої вище тяганини з міською владою щодо надання нам дозволу працювати офіційно я неодноразово звертався до тодішнього міського голови Володимира Дебоя  з роз'ясненнями, що пільгові кошти - це кошти не міського бюджету, а Державного бюджету. Просив дозволити нам хоча би у грудні працювати офіційно і зобов'язувався самотужки до закінчення бюджетного року встигнути забрати належні нам 300 тис. грн. Але цього не сталося, незважаючи на те, що значна частина грошей мала піти для розрахунків із КАТП-0628 і Агентством з управління майном міської ради. Тобто - на розвиток цих комунальних підприємств. Однак бажання викинути нас з ринку компослуг було настільки великим у влади міста, що воно взяло гору над здоровим глуздом.

Не заради самопохвали, а заради об'єктивності скажу, що саме завдяки нашій компанії КАТП піднялося з колін і наразі є конкурентноздатним на ринку вивезення і впорядкування твердих побутових відходів.

- І все-таки, є хоч яка надія одержати ті 300 тис. грн?

- Надія, як говориться, є завжди. Не втрачаємо її і ми. З огляду на те, що 300 тис. грн - сума особливо великого розміру, то, певне, будуть виявлені й персоналії, які спричинили ці фінансові втрати. Така відповідальність обов'язково має бути, щоби надалі ні в кого не виникало бажання діяти незаконно.

Антон БЕЗДІТКО, газета «Місто»

Житомирські новини