RSS
П'ятниця, 29 березня 2024, 17:45
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- П'яний депутат збив лося, але не розгубився, і виклав на ютуб відео з реєстратора в зворотній перемотці, де він його воскрешає,...

Житомирянка Ірина Кардашова - український дизайнер одягу: Інтерв'ю

24.06.2015 15:17

Ірина Кардашова – житомирянка, починаючий український дизайнер одягу. Ірина створила бренд «ChickDress». Всі сукні першої колекції унікальні, виконані тільки в одному екземплярі. Одяг автентичний, ручної роботи,   включаючи вишивку.

Ми поспілкувалися з молодим дизайнером про про її зацікавлення fashion-дизайном, поставлені цілі та плани на майбутнє.

«Виглядати гарно, і в той же час відчувати себе комфортно – це можливо!» - каже Ірина Кардашова. 

  1. Розкажіть з чого почався Ваш інтерес до дизайну одягу, до моди? Як ви зрозуміли, що це – Ваше покликання?

Мій інтерес до дизайну одягу, до моди вцілому, з’явився ще в дитинстві. На прикладі мами я бачила, як вона придумує та втілює красиві речі в життя для себе та сім’ї . Я завжди любила гарно вдягатись, відслідковувати останні тенденції, і робила це з величезним задоволенням. Переїхавши в Київ, у мене з’явилась можливість розвивати цей потяг: я почала відвідувати UFW, MBKFD, різні покази, знайомитись з дизайнерами, багато читати, дізнаватись про життя глянцю та моди, так би мовити, зсередини. В мене з’явилось багато друзів у цій сфері. З кожним роком це все більше і більше мене захоплювало, і я розуміла, чим  хочу займатись у майбутньому. 

  1. Чи ви пам'ятаєте, яку річ ви створили  першою?

Напевно, це була моя випускна сукня. Як і для будь-якої дівчини, для мене ця подія була особливою, і виглядати хотілось відповідно. Пам’ятаю, ми витратили більше двох місяців, шукаючи ту єдину та неповторну сукню. Але, на жаль, щоразу натрапляли на відсутність смаку, каміння, золото-срібло, стрази та варіанти «пабаХаче»... Тому перемірявши близько 50 штук, я зрозуміла, що сенсу шукати далі немає, адже скрізь асортимент однаковий. Так і прийшла ідея створити щось своє та дійсно неповторне. Залишалося знайти відповідну тканину та швею, яка б здійснила мій задум. З цим мені допомогла мама, яка завжди була за експерименти, надихала мене та допомогала у всіх починаннях. Напевно, вона й була першою, хто дійсно повірив в мене та мою ідею.  

  1. Ваша перша колекція капсульна, вона налічує близько 20 суконь. Абсолютно всі плаття представлені в одному екземплярі одного розміру, можна сказати унікальні речі!  Який стиль у вашої марки?

Я наслідую Схід. Мені дуже близька культура Індії. Саме поїздка до цієї надзвичайної країни  і надихнула мене на створення власної колекції. Провівши там деякий час та подорожуючи, я звернула увагу на індійських жінок. При невеликому прибутку, та незважаючи на вік, кожна з них прагне виглядати красиво! Ви не зустрінете на вулиці жодної жінки, яка була б без сережок та браслетів, або її одяг не прикрашала живописна вишивка. Хоча при такому розмаїттіважко повірити, що вони виглядають дуже гармонійно. Індуски доглядають за своїм волоссям, за шкірою, і при цьому їм це все в задоволення. Я порівняла їх з українськими жінками, у яких прибуток і можливості в рази більші, але вони забули, що вони – Жінки! Ніжні, красиві, вишукані та елегантні. Тому я вирішила  принести  трошки сходу і в нашу культуру, в наше життя, адаптувавши її під українських жінок. 

  1. При створенні колекції на кого орієнтуєтесь? Хто вона, дівчина яка носить  ваші творіння?

Є таке поняття «it-girl». Це дівчина, яка не просто слідкує за модою, доглядає за собою, а та людина, на яку дійсно хочеться рівнятись – вона творча, розумна, начитана, займається улюбленою справою та отримує від цього задоволення. Мої клієнти – це дівчата/жінки віком від 18 до 35 років, які прагнуть бути вишуканими та неповторними у будь-якій ситуації, не забуваючи при цьому про зручність. Виглядати гарно, і в той же час відчувати себе комфортно – це можливо! 

  1. Звідки ви черпаєте своє натхнення у створенні нових колекцій? Зрозуміло, що ви багато подорожуєте, це також впливає на бачення?

Натхнення я бачу скрізь – це все моє життя, події, які відбуваються, моя сім’я. Я звертаю увагу на принти, кольори, на те, як це поєднано в природі та міському середовищі. Я була в багатьох країнах, і звідусіль прагну взяти для себе щось нове – будь то зустрічі з цікавими людьми, чудові  краєвиди, чи просто оригінальний стиль місцевого населення. Це все і є моє життя, моє натхнення. 

  1. Ваші вчителі та авторитети в моді?

З глянцю для мене є, була і буде прикладом редактор американського «Vogue» Анна Вінтур. Це жінка надзвичайного професіоналізму, сили та перфекціонізму. Вона завжди на два кроки попереду.

Якщо ми говоримо про дизайнерів... Перший, хто спадає на думку – це Карл Лагерфельд, креативний директор «Chanel». Те, що він зробив для цього будинку моди, та й взагалі для всієї fashion-індустрії, неоціненно! З українських дизайнерів імпонує Poustovit, casual від Bevza та VitaKin. Остання, до речі, дала нове життя українській вишиванці. Завдяки цьому дизайнеру увесь світ заговорив про модну Україну, точніше почав розрізняти і відокремлювати наші етно елементи. 

  1.  Знаю, що нещодавно ви запустили онлайн - магазин в соціальній мережі VKontakte. Розкажіть про перші результати, враження, покупців.

Дуже багато дівчат пишуть, цікавляться, приходять на примірку. Я та наші адміністратори із задоволенням підберуть сукню саме для вашої конкретної події, нададуть детальні консультації та допоможуть, за необхідності, у створенні повного луку. Зараз активно працюємо над створенням власного сайту. 

  1. Яка вартість одягу?

Моя перша колекція досить недорога та розрахована на будь-який гаманець. Ви можете знайти  пляжні сукні та туніки, вишукані вбрання для вечірнього виходу, а також просто плаття для повсякдення. Ціновий діапазон складає від 500 до 2000 грн, в залежності від тканини, наявності вишивки ручної роботи та фасону. 

  1. Чи плануєте показ?

Показ планую. Хотілося, щоб дебют відбувся в моєму рідному  місті. На жаль, поки не можу повідомити точні дати, так як наразі дуже багато роботи і планувати наперед щось важко. А тим паче, таку подію, як показ. Адже до цього потрібно підходити з відповідальністю. Цій справі потрібно багато часу та енергії. Та надіюсь, дуже скоро порадую житомирян такою подією. 

  1. Яка рентабельність вашої справи? Чи вигідно займатись дизайнерством, адже конкуренція не маленька?

По тій причині, що я тільки нещодавно почала займатись дизайнерством професійно, однозначно на це питання поки відповіді дати не можу. Думаю, по-перше, потрібно правильно будувати свою справу, враховуючи всі плюси та мінуси,  не забувати про деталі, які дуже важливі в цій сфері, а по-друге – зрозуміти, чи дійсно це ваше, і чи лежить душа до дизайнерства. Бо якщо ви почуваєте себе, як риба у воді, і власна справа приность задоволення, все обов’язково вийде! І прибуток не змусить себе чекати. 

  1. Які ставите перед собою цілі? Куди плануєте вийти? Що для цього необхідно?

Для мене зараз головна задача – це надихнути житомирянок та й взагалі всіх українок вдягатися гарно, показати своїм прикладом, своїми сукнями, що одяг – це не просто речі. Насправді, це те ким ми є, це враження, яке ми справляємо на оточуючих, це те, як ми хочемо, щоб нас сприймали! Мій улюблений вислів «Якби мода було настільки простою, всі вдягалися б зі смаком».

На даному етапі працюю над он-лайн магазином,  сайтом та розробляю нову колекція, відшліфовую деталі та займаюсь маркетингом. Якщо справи підуть добре, невдовзі займусь  відкриттям свого шоу-руму. 

  1. Ви сама створюєте колекцію та виконуєте всі виникаючі задачі чи у вас є команда з якою ви працюєте?

Я сама розробляю ескізи, малюю дизайн, придумую варіанти вишивки, вибираю та шукаю тканину. Шиють речі – професіонали своєї справи з відповідною освітою та досвідом роботи. Вести свою справу дуже важко, і самому не справитись, яким би ти асом не був. Тому потрібні люди, яким ти довіряєш та на яких можеш покластися. Для мене – це мої рідні! Вони завжди підтримують, надихають та дуже допомагають у скрутних ситуаціях. 

  1. Зараз ви ведете бізнес на два міста – Київ та Житомир. Де більше проводите часу?

 Оскільки проживаю в столиці, тут і творю свої ескізи, придивляюсь варіанти тканин, спілкуюсь та шукаю людей, які б допомогли з розвитком мого бренду. А шию речі в Житомирі, так як по-перше, в мене є дійсно професійні люди, які й займаються пошивом; по-друге, це в рази дешевше, ніж в столиці; а по-третє, це моє рідне місто, тому я б дуже хотіла, щоб одяг «Chick Dress» був популярним саме тут.

Житомирські новини