RSS
Субота, 20 квітня 2024, 01:17
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
іменинники

Демяненко Юрій Володимирович, екс-начальник УМВС в Житомирській області, полковник міліції

Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Житомир, в одній із квартир міста: Знаєш, мила, досить мене пригнічувати та постійно «пиляти»! Все, набридло так жити!...
Микола Череднік
Дострокові вибори – шанс перемогти стару систему 05.28.2019 - 13:14

Після обрання нового Президента та зміни президентської вертикалі, логічним є проведення парламентських виборів та завершення зміни персонального складу парламенту та Уряду. Люди хочуть повної зміни старої влади. Чи відбудеться оновлення влади після дострокових парламентських виборів і чи не буде країна знову розчарована вже новим Парламентом, залежить від кожного з нас.

Сприяти оновленню Парламенту могло запровадження виборчої системи з відкритими списками. Але народні обранці зробила усе, щоб виборчий кодекс не був прийнятий.

Те, що мажоритарка нікуди не ділась, означає, що знову на округах будуть змагатися гроші, підкуп, реклама, агітатори, а не ідеї та переконання. Діючі мажоритарні депутати опрацьовують свої округи, «купуючи» виборців за бюджетні кошти вікнами, лавочками, спортивними майданчиками, ремонтами, подарунками тощо. На жаль, поки у нас не буле гідного парламенту суспільство сприйматиме народного депутата як людину, яка має встановлювати майданчики та організовувати концерти, а не як людину, яка має займатися написанням законів.

Багато хто вважає, що мажоритарка - це зло. Особисто я так не думаю. Мажоритарна система є в США та Європі. Але ми не США і не Європа по розвитку демократії.  Наша мажоритарка це підкуп, використання адміністративного ресурсу, неоднаковий доступ до ЗМІ. І найгірше, що в законодавстві немає жорсткого покарання за ці речі.

Зміна виборчої системи - це завдання вже наступного парламенту. Попри це, важливо не колись потім, через 5 років, обрати нових людей, а зараз, 21 липня, оновити персональний склад ради. Якщо він буде складатися з корупціонерів, старих політиків, людей, пов'язаних з великим бізнесом, - ми втратимо ще 5 років.

За прогнозами світового банку, при нинішніх темпах “реформ” та економічного зростання Україна зможе наздогнати Польщу за 50 років. Тому вибір парламенту важливіший за вибір Президента. І саме парламент задає темп реформ в країні. Особисто я не хочу чекати 50 років, щоб наздогнати Польщу, бо з таким рівнем медицини в країні та тривалістю життя я просто можу не дожити до того часу. Тому це має відбуватися швидше, в рази швидше. І я знаю, що це можливо, якщо не грабувати країну та не приймати закони в інтересах бізнес груп.

Стара виборча система влаштовує нинішніх корупціонерів, які вже обиралися завдяки ній і розраховують отримати владу повторно. Тому активним представникам суспільства не достатньо просто прийти та проголосувати. Для того, щоб перемогти систему, потрібно долучатися та допомагати прогресивним кандидатам і політичним партіям. Лише так можливо перемогти стару систему, де вирішальним фактором на виборах є гроші. Вірю, що ні мільйонні бюджети, ні власні телеканали та газети не допоможуть старим політикам та корупціонерам переобратися знову, бо наші люди в критичні для країни моменти здатні об‘єднюватись та робити правильний вибір.

 

Житомирські новини