RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 07:11
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- В одній зі шкіл Житомира: «УРА! Канікули!» - кричали вчителя. І, підкидуючи у повітря порфтелі та збиваючи на своєму...

На Житомирщині вже майже 600 дітей на інклюзивному навчанні

17.11.2018 13:40

Житомирські новини - У Житомирській області все більше батьків для своїх дітей обирають інклюзивне навчання. Так загалом на Житомирщині у 233 загальноосвітніх закладах навчається майже 600 дітей з з особливими освітніми потребами. У таких школах створюються відповідні умови для надання якісних освітніх послуг для кожного учня.

У 233 загальноосвітніх закладах області вже навчається 589 дітей з особливими освітніми потребами. Цьогоріч інклюзивне навчання обрали ще 155 батьків дітей, які до цього навчалися за індивідуальним планом вдома або ж відвідували інтернатні заклади.

Так у загальноосвітній школі №28 м. Житомира ім. гетьмана І. Виговського у 2018-2019 році навчається 16 дітей з особливими освітніми потребами, з яких 4 діток пішли до першого класу. За словами директора школи Яніни Глінчевської за кожним учнем закріплений асистент вчителя.

«У школі створюються всі умови відповідно до положення про інклюзивну освіту. Працюють психологи та вчителі, які мають подвійну спеціальність, вони також проводять з дітьми з особливими освітніми потребами індивідуальні години», - розповідає Яніна Глінчевська.

У навчальному закладі в окремому кабінеті психолога створили окремий куточок, де є багато розвиваючих ігор, матеріалів для моторики тощо. Діти з особливими освітніми потребами займаються у спеціальній пісочниці для релаксації. Також обладнали зручний куточок у медіатеці школи.

Директор школи розповідає, що придбали чотири планшети для дітей. Наприклад, на інклюзивному навчанні є дитина, котрі важко самостійно писати, тому вона друкує на планшеті.

«Батьки водили вже своїх дітей на обстеження до фахівців. Спеціалісти відмічають, що є позитивна тенденція, діти адаптовуються. Навіть за перші кілька місяців навчання вже є помітні зміни», - говорить директор школи.

За її словами, дітей з особливими освітніми потребами тепер можна залишати і у групі продовженого дня, якщо батьки працюють.

Житомирські новини