RSS
П'ятниця, 29 березня 2024, 09:28
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Житомирянка пообіцяла зробити сюрприз свому коханому та сину. Каже, відверніться і рахуйте до 30... Відвернулися, порахували,...

У вересні поліція Житомирщини повернула додому 39 юних мандрівників

28.09.2018 11:15

Житомирські новини - Лише за вечір 25 вересня до поліції від чотирьох родин надійшли подібні тривожні повідомлення про зникнення їх доньок віком від 14 до 17 років. До кінця доби усі втікачки були знайдені та нині знаходяться під опікою рідних. Поліція закликає громадян, які мають на вихованні неповнолітніх дітей, сумлінніше ставитися до своїх батьківських обов’язків.

Надвечір 25 вересня на спецлінію «102» зателефонувала розгублена житомирянка із повідомленням про те, що зникла її 16-річна донька. За словами жінки, вона отримала тривожний дзвінок зі школи про те, що дівчинки не було на уроках. Зв’язатися з дитиною мати не могла, оскільки та залишила мобільний телефон удома.

Відтак поліцейські зорієнтували усі зовнішні наряди, які працювали у місті, на розшук зниклої дівчини. Сама ж заявниця вирушила до навчального закладу і зустріла свою доньку, яка крокувала додому…зі школи. Як виявилось, ситуація виникла випадково через дрібне непорозуміння, однак зчинений переполох став наукою для всіх – педагогів, батьків і самої дівчинки, з якими ювенальні поліцейські провели відповідну профілактичну роботу.

У той же час в обласному центрі правоохоронці розшукували ще одну, 17-річну жительку Попільнянського району, студентку одного з житомирських професійних училищ. Було відомо, що юначка уранці цього ж дня заявилась до адміністрації свого навчального закладу з вимогою повернути їй документи через небажання продовжувати подальше навчання. Звісно, неповнолітній відмовили і зазначили, що для таких кардинальних рішень потрібна присутність батьків. Ображена таким ставленням, студентка вимкнула телефон і не з’явилась ні на навчання, ні у гуртожиток.

– Близько півночі стало відомо, що дівчина з’явилась удома. За її словами, побувала у столиці й привіз її назад випадковий знайомий. Зараз офіцери ювенальної превенції місцевого відділення поліції проводять у родині втікачки профілактичну роботу і з’ясовують усі обставини, - розповіла начальник відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Подібні історії трапилися ще у двох районах області. У Бердичівському – розшукували 14-річну школярку і врешті виявили її в обласному центрі. Дівчинку у житомирській маршрутці зустрів 19-річний знайомий, який привів її у свою родину. На щастя, батьки знайомця умовили юну бердичівлянку увімкнути мобільник і зателефонувати рідним. Відтак поліцейські повернули знайду у її родину.

Благополучно закінчилась історія зникнення іще однієї 16-річної жительки Пулинського району. Про її відсутність удома до поліції увечері повідомив її батько. Відпрацьовуючи коло знайомих та друзів юначки, правоохоронці швидко встановили її місце перебування. Причиною вчасного неповернення стало юне кохання. Нині дівчина знаходиться поряд з рідними.

– Упродовж вересня до територіальних підрозділів поліції надійшло 39 повідомлень про безвісне зникнення дітей. Найстаршому з мандрівників – 17, а найменшому – неповних 4 роки. Місця перебування усіх неповнолітніх були встановлені упродовж першої доби. Ювенальні офіцери продовжують працювати із дорослими членами родин та із вчителями у навчальних закладах. Ми закликаємо усіх громадян не бути байдужими та звертати увагу на дітей, які, особливо у пізній час доби, знаходяться без нагляду дорослих, і, можливо, потребують допомоги, - прокоментував заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

Про неоднозначні ситуації поліцейські закликають повідомляти на спецлінію «102». Не будьте байдужими до дитячих доль!

Житомирські новини