RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 10:37
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Заходить житомирянка в рибальський магазин та запитує продавців. - Скажіть будь ласка, у вас вудки для лову риби є? -...

Управління Держпраці у Житомирській області посилює контроль за оформленням трудових відносин

14.11.2018 11:20

Житомирські новини - З метою реалізації розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» Управління Держпраці повідомляє про посилення контролю за легалізацією трудових відносин на підприємствах, установах та організаціях Житомирської області.

Нагадуємо, даним розпорядженням передбачено проведення інспекторами праці Управління Держпраці у Житомирській області спільно з фахівцями територіальних органів Пенсійного Фонду України, Державної Фіскальної Служби, Національної поліції України, а також місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, організаціями профспілок та роботодавців комплексних заходів спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками у Житомирській області.

На виконання розпорядження, з 5 вересня 2018 року на території Житомирської області проводилась масштабна інформаційно – роз’яснювальна кампанія спільно з соціальними партнерами, під час якої фахівці Держпраці та інших відомств зустрічались з трудовими колективами, проводили семінари, наради, круглі столи, надавали індивідуальні консультації з питань практичного застосування трудового законодавства, зокрема в частині оформлення трудових відносин. Завдяки проведеній інформаційній роботі протягом вересня 2018 року легалізовано працю понад 1100 найманих працівників.

 

Починаючи з 5 жовтня 2018 року функція контролю у напрямку детінізації ринку праці на Житомирщині значно посилена. Станом на 1 листопада поточного року інспекторами Управління Держпраці у Житомирській області вже проведено 70 інспекційних відвідувань щодо оформлення трудових відносин, під час яких було перевірено 70 роботодавців із загальною кількістю найманих працівників - 4824 особи. Під час даних відвідувань виявлено 51 особу, допущену до роботи без належного оформлення трудових відносин.

 

Станом на 01.11.2018, за результатами проведених інспекційних відвідувань, роз’яснювальної роботи та участі у міських та районних групах по легалізації, інспекторами праці Управління Держпраці у Житомирській області легалізовано працю понад 8 тисяч найманих працівників.

 

Вкотре наголошуємо, допуск працівника до роботи без офіційного працевлаштування – заборонений! За кожного неоформленого працівника законодавством передбачена штрафна санкція у розмірі 30-ти мінімальних заробітних плат, що на сьогоднішній день становить понад 111 тисяч гривень.

 

Також звертаємо увагу роботодавців, інспектор Управління Держпраці на підставі свого службового посвідчення має повноваження в будь-який час доби відвідувати як адміністративні, так і службові та виробничі об’єкти, спілкуватися з працівниками, отримувати їхні свідчення та пояснення, вивчати усі первинні документи, що стосуються трудового законодавства і вживати заходи відповідного реагування. Під час інспекційного відвідування інспектор складає акт, потім виносить припис на усунення порушень. Якщо ж роботодавець не ліквідовує їх у встановлений термін, тоді йдуть фінансові санкції, заходи адміністративного впливу, направляються відповідні подання у правоохоронні органи на відкриття кримінальних проваджень.

Акцентуємо увагу, що такий напрямок, як незадекларована праця передбачає застосування фінансових санкцій одразу, незважаючи на те, чи суб’єкт господарювання усунув порушення, чи ні.

Шановні роботодавці, подбайте про своїх працівників та про їхнє майбутнє! Не наражайте свій бізнес на штрафи, оформлюйте працівників належним чином! Використання незадекларованої праці – грубе порушення чинного законодавства.

Шановні наймані працівники, укладення трудового договору та запис у трудовій книжці захищають вас у разі порушення роботодавцем трудових прав, а саме: затримання виплати заробітної плати, відмови оплатити виконану роботу, не додержання інших зобов’язань.

Якщо Ваші трудові права порушують і роботодавець відмовляється Вас офіційно працевлаштувати, Управління Держпраці у Житомирській області нагадує про можливість звернутись особисто до фахівців Управління Держпраці або залишити повідомлення про незадекларовану працю:

- у скринці для листів - повідомлень про незадекларовану працю
Дана поштова скринька розміщена, безпосередньо, у приміщенні Управління Держпраці у Житомирській області за адресою: м. Житомир, вул. Шевченка, 18-А (на 1-му поверсі)

- онлайн на головній сторінці сайту Управління Держпраці, за допомогою кнопки «повідомити про незадекларовану працю».

Житомирські новини