RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 07:29
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- В селі: - Здорово Мотря! - Привіт Маруська!   - Як ся маєш? - Та не дуже - Петра в районну лікарню відвезли і вирізали...

Житомирських поліцейських звинувачують у побитті племінника високопосадовця Посольства України у Великій Британії

20.01.2021 14:30

Житомирські новини - На Житомирщині жорстоко побили хлопця, щоб він зізнався у злочині. Імовірно це зробили поліцейські. Справу розслідують. Про це виданню hromadske.ua повідомив керівник щодо катувань та інших серйозних порушень з боку правоохоронних органів Офісу генерального прокурора Юрій Бєлоусов.

Справа стосується 18-річного хлопця, якого нібито побили поліцейські та вимагали від нього зізнатися у крадіжці автомобіля.

Бєлоусов наголосив, що наразі його департамент проводить першочергові дії щодо цієї справи. Він додав, що справу відкрила місцева прокуратура, однак після цього її забрав Офіс генерального прокурора.

Що відомо про цю справу?

Про неї повідомив перший секретар Посольства України у Великій Британії Денис Сєнік. Він зазначив, що справа стосується його 18-річного племінника Арсена.

Сєнік повідомив, що під час прогулянки до хлопця та його друга почали чіплятися приблизно десять невідомих людей — вони почали бити їх ногами та вимагати гроші. Крім того, зловмисники казали розповісти, де автомобіль «Мазда» (Сєнік зазначив, що того дня і справді зник автомобіль «Мазда»). Коли хлопці почали говорити про поліцію, один з нападників сказав, що він сам працівник поліції під прикриттям.

«Через 5 хвилин з'явився автомобіль з логотипом поліції, з якого вийшли два поліцейських у формі. Молодий поліцейський підійшов до Арсена, коли той був на землі, витягнув пістолет, звів курок, притулив пістолет до чола і натиснув на гачок. Пістолет не був заряджений. Після цього поліцейський вдарив Арсена пістолетом. На обурення Арсена інший поліцейський відповів ударом ноги в голову», — розповів Сєнік.

Він зазначив, що після цього до місця події приїхав ще один автомобіль поліції. Звідти вийшли двоє поліцейських, які без пояснень забрали хлопців у місцевий відділок. Там від них вимагали зізнатися в крадіжці автомобіля, а прохання подзвонити батькам відхиляли протягом 4 годин. Хлопців відпустили лише о 2:30 ночі. До ранку у Арсена текла кров з носа, була нудота і головний біль.

Як розповів Сєнік, наступного дня Арсен з батьками поїхав до поліції, щоб написати заяву та зняти побої. Однак і там, і в прокуратурі їм відмовили. Хлопцю довелося зробити це у місцевій лікарні, де його зустріли поліцейські. Вони повели Арсена на зустріч із прокуроркою, де вона постійно намагалася мінімізувати та пом’якшити дії поліції, а згодом видала йому незареєстровану копію протоколу, яка навіть не містить печатки.

«Про висновки судмедекспертизи, якщо її можна так назвати з огляду на те, як вона була «проведена», хлопцю не повідомили. Жодних офіційних документів не дали. Результат рентгенівського дослідження з підозрою на зламаний ніс та струс мозку також не був виданий», — резюмував Сєнік.

Житомирські новини
Теги: