RSS
Четвер, 18 квітня 2024, 21:49
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- - Алло, це пожежна частина? -Так!  - У мене в кімнаті - велика пожежа, рятуйте! - Скажіть, де ви знаходитесь територіально? - У...

Мер Житомира: Жодна компанія не отримає грошей за укладку асфальту на Польовій

12.12.2016 21:51

Новини Житомира - За результатами проведених досліджень проб новоукладеного асфальту на Польовій, жодна із 9 відібраних проб не відповідає встановленим нормам щодо якості.

Такого висновку дійшла комісія Київського ДП «Дорцентр» при «Укравтодорі».

«У кожного із підрядників жодна проба по показнику, який відповідає за те, як довго мешканці будуть користуватись рівними та якісними дорогами біля своїх будинків «Коефіціент ущільнення» не відповідає встановленим нормам», - каже начальник контрольно-аналітичного відділу Житомирської міської ради Валентина Козяр.

«Зерновий склад» асфальтобетону лише у двох пробах відповідає передбаченим будівельними стандартами нормам.

Крім недотримання якісного складу фізико-механічних властивостей асфальтобетону дослідження показали, що в окремих випадках є факти і недотримання технологічних норм щодо товщини покриття. Товщина 9 кернів із 27 була менша від товщини передбаченої проектною документацією, - йдеться у звіті.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин наголосив на тому, що жодна з компаній підрядників, яка укладала асфальт на Польовій не отримає бюджетних грошей за неякісну роботу.

«Я не дозволю витрачати бюджетні гроші за халтуру. Місто готове платити тільки за якісну роботу. Житомиряни не мають страждати через людей, які постійно шукають наживи на бюджеті», - наголосив міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, що така практика контролю асфальтування доріг та тротуарів застосовується у Житомирі вперше. Проби почали брати після скарг житомирян на проведені ремонти.

Житомирські новини