RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 07:46
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Чиновник запізнився на роботу та змушений писати пояснювальну записку: - Я прийшов на роботу о 10-00, а не в 09-00, тому що до 10-00...

На території мікрорайону Малікова буде замінено 13.2 км теплових мереж

04.11.2018 13:13

Новини Житомира - Заміна тепломереж на території мікрорайону Малікова не проводилася вже протягом 30 років. Про це повідомив заступник міського голови з житлово-комунальних питань Сергій Кондратюк.

Роботи здійснюються згідно програми СЕКО у рамках угоди із Швейцарською Конфедерацією.

«Загалом на території мікрорайону Малікова буде замінено 13,2 км теплових мереж. Такі роботи у місті Житомирі не відбувалися вже протягом 30 років. Заміна тепломереж у цьому районі та встановлення у Житомирі індивідуальних теплових пунктів проводиться у рамках угоди із Урядом Швейцарії , а також за кошти міського бюджету, виділення яких підтримав депутатський корпус міської ради», - розповідає Сергій Кондратюк.

У 2018 році проводиться перший етап реалізації програми. За словами заступника міського голови, вже проведено роботи із заміни мереж загальною протяжністю 5,1 км в однотрубному вимірі, діаметром від 426 мм до 219 мм, в прохідному каналі вул. Малікова-Польський бульвар. В житлових будинках міста вже становлено 46 індивідуальних теплових пункти.

Сергій Кондратюк каже, що роботи проводяться у важких умовах: «Якщо колись будівельники працювали «відкритим способом» - канал був відкритим і люди працювали спокійно. У нашому випадку, підрядникам доводиться працювати по- іншому, адже прохідний канал відкривається неповністю, багато труб заводиться вручну. Паралельно також міняється трубопровід холодної води з металевого на пластиковий діаметром 300 мм. Приводяться в порядок і розчищаються від бруду та сміття, що накопичилися за останні тридцять років, кабельні лінії і сам прохідний канал».

На сьогоднішній день працівники КП «Житомиртеплокомуненерго», ПП «Рембудстрой», НВП «Техноцентр», ТОВ «Кантар» та «Прогрес» продовжують монтаж труб. Тому декілька будинків по вул. Малікова та бульварі Польському не підключено до опалення.

Головна причина у тому, що компанія «АЛКЕ», яка виграла міжнародний тендер на проведення цих робіт, не виконала графік виконання робіт.

«Роботи із заміни мереж компанією «АЛКЕ» повинні були завершити до 15 жовтня. Оскільки, ці роботи не були виконані, ми були змушені провести комісію з надзвичайних ситуацій і доручити КП «Житомиртеплокомуненерго» поставити на трьох теплотрасах у цьому районі інших підрядників, які виконують роботи і вдень, і ввечері, а також у вихідні дні для того, щоб забезпечити мешканців району теплом», - коментує Сергій Кондратюк.

Завдяки роботі долучених підрядних організацій вже вдалося підключити до опалення дошкільний навчальний заклад №53, а також багатоквартирні будинки вул. Малікова та Польському бульвару.

Завершуються роботи із підключення житлового будинку по вулиці Малікова,8. На наступному тижні планують подати тепло до будинку за адресою: Польський бульвар, 16.

Житомирські новини