RSS
П'ятниця, 29 березня 2024, 01:50
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Якось жінка запрацювалася до пізна на роботі і вирішила подзвонити з роботи, перевірити обстановку, як там чоловік та...

СБУ повідомила про підозру житомирянину - державному зраднику, який перейшов на бік ворога

12.01.2023 12:40

Новини Житомира - Співробітники Служби безпеки України задокументували протиправну діяльність експрацівника Національного космічного агентства України, який у 2014 році зрадив військовій присязі на вірність народу України та добровільно перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту.

За наявними оперативними даними, зрадник і досі продовжує служити інтересам держави-агресора – вже у званні підполковника повітряно-космічних сил рф забезпечує міністерство оборони ворога розвідувальною інформацією.

Як встановило слідство, житомирянин закінчив місцевий вищий навчальний заклад, що готує фахівців протиповітряної оборони, а також наземного та бортового зв’язку, після чого його відрядили до Державного космічного агентства України із залишенням на військовій службі.

З 2005 року офіцер виконував посадові обов’язки на посаді інженера структурного підрозділу Національного центру управління та випробування космічних засобів (дана установа дислокувалася у Євпаторії, АР Крим, та є відповідальною за управління польотами космічних апаратів, дослідження далекого космосу з використанням власних технічних засобів, контроль космічного простору та геофізичний моніторинг, випробування космічної техніки, забезпечення обороноздатності та територіальної цілісності України у разі виявлення загроз).

Після анексії росією частини території України у 2014 році тодішній майор відмовився виконати наказ українського командування про передислокацію і залишився в тимчасово окупованому росіянами Криму.

Слідчими СБУ встановлено, що зрадник не тільки добровільно перейшов на бік ворога, а й допоміг зс рф встановити контроль над Центром, посприяв окупантам в отриманні доступу до обладнання та агітував своїх колег наслідувати його злочин.

Згодом зловмисник набув російського громадянства, приніс військову присягу на вірність рф та вступив до повітряно-космічних сил країни-агресора.

Слідчі органів безпеки зібрали вичерпну доказову базу про вчинення офіцером злочину, передбаченого ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Наказом Міністерства оборони України за порушення військової присяги його позбавлено офіцерського звання «майор» та звільнено з військової служби.

Слідство та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснили слідчі і співробітники Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Житомирські новини
Теги: