RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 05:47
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Телефонує безробітний житомирянин у приймальню місцевого чиновника: — Алло, це приймальня Івана Івановича. Слухаю —...

Сергій Сухомлин розповів про роботу КП «Житомирводоканал» у 2018 році та плани на наступний рік

12.12.2018 14:47

Новини Житомира - Про діяльність КП «Житомирводоканал» у 2018 році і плани з модернізації підприємства на наступний рік розповів міський голова під час свого звіту 12 грудня.

Цього річ у Житомирі розпочалася реалізація проекту з реконструкції каналізаційних очисних споруд за кредитні гроші Світового банку. Тендер на проведення робіт виграла фірма «Esotech» зі Словенії.

Крім того, у 2018 році місто уклало угоду зі словенським консорціумом RIKO – HIDROINZENIRING, який реалізовує проект Світового банку з будівництва водоочисної станції.

«Вже відбулися тендерні процедури на будівництво очисних споруд і станції підготовки питної води. Європейські компанії, які стали переможцями, зробили технічну документацію, проекти і навесні сподіваються почати будувати. Вони йдуть за графіком, до кінця 2020 року мають здати ці об’єкти в експлуатацію. Я розумію, що хочеться, аби це все відбувалося швидше. Але є процедури Світового банку і вони досить тривалі», – зазначив Сергій Сухомлин.

У 2018 році було замінено більше 2,5 км мереж, у наступному – планують замінити 9,5 км.

«Цього року два рази зупиняли водопостачання у місті для того, щоб замінити засувки великого діаметру. Поступово міняємо мережі, які в місті не мінялися кілька десятків років. У 2018 році замінили більше 2,5 км мереж діаметром 315 мм в рамках проекту Світового банку. Також був проведений тендер на заміну 9,5 км магістральних мереж у Житомирі. Компанія збирається розпочати роботи навесні», – повідомив міський голова.

Він також розповів про модернізацію головної водопостачальної насосної стації міста. Встановивши частотні перетворювачі потужністю 500 кВт підприємство почало економити 31% електричної енергії, що дорівнює річної економії 4,5 млн. грн на рік.

«Окрім значної економії коштів для підприємства, маємо позитивні відгуки від людей. У будинках, де на верхніх поверхах не вистачало тиску води, він стабілізувався», – додав Сергій Сухомлин.

Модернізація станції з виготовлення гіпохлориту натрію, дала змогу на 40% зменшити споживання хлору.

«Зараз у зимовий період, коли немає масового цвітіння води, ми майже не додаємо хлор. Це економить великі кошти і вода більш якісна», – зазначив очільник міста.

Житомирські новини