RSS
П'ятниця, 19 квітня 2024, 07:49
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Cидить місцевий чиновник у ресторані в центрі міста, сумний такий, голову руками підпирає. Перед ним на столі стоїть...

Шкарпетуйся! У Житомирській міській раді стартувала акція «Lots of Socks»

15.03.2023 13:08

Новини Житомира - У Житомирській міській раді стартувала акція “Lots of Socks” до Всесвітнього дня людей із синдромом Дауна.

За сприяння управління сім’ї, молоді та спорту збір коштів за придбані шкарпетки розпочався від сьогодні. Зібрані кошти передадуть до Житомирської обласної громадської організації "Діти сонця". Тут вже 13 років поспіль підтримують родини, в яких народились сонячні дітки.

Придбати шкарпетки можна у підлітковому клубі «Пролісок» за адресою: вул. Мала Бердичівська, 4. (з 15:00 до 17:00 у будні дні)

21 березня по всьому світу організовуються заходи та події,
спрямовані на підвищення обізнаності громадськості, адвокації захисту прав, включення в суспільство та благополуччя людей із синдромом Дауна. До цього дня приурочують різні заходи,концерти, флешмоби.
«Дітей з синдромом Дауна можна соціалізувати і навчити. Вони можуть бути корисні суспільству, за умови, що ми допоможемо їм і їхнім батькам з перших днів життя правильно побудувати навчання і догляд. Через допомогу таким дітям ми несемо в наше суспільство загальнолюдські цінності.
Ми змінюємо суспільство – робимо його толерантнішим», — кажуть у «Домі Сонця».

Довідково:
21 березня – Всесвітній день людей із синдромом Дауна
Чому саме цей день став днем інформування про синдром?
У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 21 березня Всесвітнім днем людей із синдромом Дауна. Березень обраний тому, що синдром Дауна являє собою трисомію (наявність 3-х копій) за 21 хромосомою (21 березня – 21-й день третього місяця).
Приблизно серед кожних 700 запліднень по всьому світу одне — це дитина з синдромом Дауна. В Україні майже щодня на світ з’являється одна дитина з такою хромосомною аномалією

Народження такої дитини не залежить:
• ні від способу життя батьків
• ні від їхнього статусу
• ні від стану здоров’я, шкідливих звичок
• ні від національності чи віросповідання

21 березня у світі також проводиться акція “Lots of Socks”, у рамках якої люди одягають непарні шкарпетки, привертаючи таким чином увагу до теми синдрому.
В Україні ініціатором такого флешмобу вже багато років є ВБО “Даун Синдром”

Житомирські новини