RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 05:42
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Якось жінка запрацювалася до пізна на роботі і вирішила подзвонити з роботи, перевірити обстановку, як там чоловік та...

У Житомирі під час перевірки комунального підприємства аудитори виявили упущених вигод та зайвих витрат на понад 22 млн грн

04.01.2023 10:39

Новини Житомира - Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області (далі – Управління) завершили державний фінансовий аудит діяльності комунального підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Житомирської міської ради (далі – КП «СККПО», Підприємство) за період з 01.01.2018 по 30.06.2022, яким установлено упущення вигод та непродуктивні (зайві) витрати на суму понад 22 млн грн, з яких:

на понад 12 млн грн КП «СККПО» упущено можливість отримання вигоди (доходів) від надання транспортних послуг населенню та реалізації предметів ритуальної приналежності. Пов’язано це з обранням споживачами виконавців ритуальних послуг серед суб’єктів господарської діяльності, які не забезпечували належного рівня виконання зобов’язань, встановлених вимогами законодавства;

понад 7 млн грн внаслідок встановлення тарифів на копку могил, нижчих розміру фактично понесених витрат, що не забезпечило покриття всіх складових собівартості цих послуг;

понад 1.5 млн грн через неналежний технічний стан транспортних засобів, призначених для надання ритуальних послуг, та їх зношеність, що призводить до збільшення обсягу робіт з технічного обслуговування і ремонту;

майже 800 тис. грн як результат заниження Підприємством фактично понесених витрат (в частині заробітної плати працівникам Підприємства) при виконанні робіт з поточного ремонту об’єктів, розташованих на кладовищах.

Не можна залишити поза увагою й факти порушення санітарно-гігієнічних норм у сфері надання ритуальних послуг, які були зафіксовані фахівцями Управління. А саме: недотримання допустимих відстаней, передбачених нормативними документами у галузі поховання, підпоховання до місця родинного захоронення, що не сприяє належному санітарному упорядкуванню кладовищ та впливає на санітарно-епідеміологічний стан.

Окрім того, під час проведення аудиту зафіксовано випадки, що стосуються питань вандалізму, а також неналежного стану утримання та функціонування кладовищ. Пов’язані ці випадки з відсутністю та/або частковою відсутністю огороджень кладовищ по периметру, внаслідок несвоєчасного виділення коштів, необхідних для благоустрою місць поховань.

Також в межах державного фінансового аудиту фахівцями Управління проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності КП «СККПО», під час якої встановлено зайве отримання Підприємством бюджетних коштів внаслідок завищення розрахунків вартості виконаних робіт з утримання кладовищ міста Житомира на суму понад 230 тис. грн. Виявлене порушення усунуто в повному обсязі.

Житомирські новини