RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 10:53
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Житомирянка пообіцяла зробити сюрприз свому коханому та сину. Каже, відверніться і рахуйте до 30... Відвернулися, порахували,...

Юлія Тимошенко: Новий президент усуне корупціонерів від влади і зробить Україну сильною

22.03.2019 12:46

Житомирські новини - Після перемоги на виборах новий президент здолає кланово-олігархічну систему і зробить Україну сильною. Шляхи для цього прописані у Новому курсі – покроковому плані дій виходу країни з кризи.

Про це кандидат у Президенти України лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко Юлія Тимошенко заявила під час мітингу в Коростені на Житомирщині.

Юлія Тимошенко зазначила, що рухатися вперед країні заважає коло «кругової поруки» корупціонерів при владі. І нагадала про скандал із викриттям брудних оборудок із обкрадання армії, в яких були залучені фірми президента і його бізнес-партнери, а на вершині корупційної піраміди був сам Петро Порошенко.

Лідер партії «Батьківщини» зазначила, що притягти винних виявилося неможливим, бо навіть створення слідчої комісії в парламенті заблоковано пропрезидентською більшістю, генпрокуратурою керує кум президента, а Верховний Суд перетворений на кишенькову структуру глави держави.

Для того, щоб ні в кого більше не виникало подібних спокус, потрібно змінити систему управління державою і підпорядкувати її громадянам. Саме в цьому, за словами Юлії Тимошенко, полягає суть Нової народної Конституції, ухвалити яку потрібно на всеукраїнському референдумі.

Наріжнем каменем боротьби з корупцією має стати перезаватажена судова система. Оскільки без справедливого суду на провал приречені усі інші реформи.

Юлія Тимошенко пропонує наступні першочергові завдання, необхідні для перезавантаження судової системи:
1. Закласти у новій Конституції функцію виборності суддів – мирових та суддів першої інстанції;
2. Запровадити новий орган, який контролюватиме законність ухвалених рішень – Палату честі;
3. Палата честі має формуватися як суд присяжних – з людей із юридичною освітою. Вони обиратимуться шляхом жеребкування на декілька місяців і будуть наділені правом звільняти суддів, що виносять корупційні та упереджені ухвали.

Такі можливості надасть лише нова Конституція. Люди отримають право обирати суддів, які будуть їх судити.

Юлія Тимошенко впевнена в том, що лише давши громадянам право обирати суддів і контролювати їхні вердикти, можна буде гарантувати справедливість кожній людині.

Нагадаємо:
25 лютого було оприлюднене розслідування журналістів "Наші гроші з Денисом Бігусом" схем розкрадання коштів в оборонному комплексі України.

За даними розслідування, учасниками схеми розкрадань в оборонному комплексі України є: заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський; його син Ігор Гладковський; нинішній директор державного концерну "Укроборонпром" Павло Букін. Вони заробили на схемах мінімум 250 млн грн за допомогою фірм-прокладок. Такою "прокладкою" був, серед іншого, завод "Кузня на Рибальському", який належав президенту України Петрові Порошенку.

Учасники розкрадань під час війни на Донбасі скуповували військові запчастини в Росії і перепродували їх заводам "Укроборонпрому".

Після корупційного скандалу зі своїм оточенням Порошенко був змушений відсторонити Гладковського від виконання обов'язків.

11 березня у черговій частині журналістського розслідування були оприлюднені факти того, що ДФС, Національна поліція, СБУ, прокуратура, НАБУ… усі вони починали, але ховали або спускали розслідування на гальмах. А якщо зануритись у реєстр судових рішень, то стає зрозумілим інше – це відбувалося не безкоштовно.

Житомирські новини